Gå til sidens hovedinnhold

Kan bli større enn Schibsted

Nervepirrende timer for David Montgomerys mediegigant.

Torsdag ettermiddag går Mecoms budfrist for den nederlandske avisgruppen Wegener ut. Får Mecom med David Montgomery i spissen tilsagnet, blir medieselskapet større enn Schibsted.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

Vil ikke selge
Det britiske fondet Government of Owners (GO), som eier 13, 3 prosent av Wegener, har tidligere anbefalt Wegener å avvise Mecoms bud.

- Vi kommer ikke til å overgi aksjene våre som følge av dette budet. Vi mener at Wegener vil komme til å levere mye bedre resultater i tiden som kommer. Vi har ikke nådd toppen ennå, sier Anne Louise van Lynden van Sandenburg, partner i Investor Voice som representerer GO i Nederland.

Les også: Mecom eier halve Wegener

Montgomery tar kontroll
Mecom har i skrivende stund kjøpt 58,31 prosent av Wegener-aksjene. Sammen med andelen til Loeff Beheer B.V. på 16,98 prosent, et selskap tilknyttet Wegener-sjef Jan Houwert, som han fikk han tilsagn på allerede i mai, kontrollerer Mecom over 75 prosent. 75 prosent er ifølge Financial Times et minstekrav fra Mecoms side for at handelen skal gjennomføres.

En talsperson for Mecom bekrefter til NA24 Propaganda at selskapet ikke har planer om å utvide budfristen på budet slik det står i dag.

- Betyr dette at GO har tro på Wegener og vil bli værende i selskapet selv med Mecom som majoritetseier?

- Du kan tolke det slik. Det er sannsynlig at vi vil fortsette som Wegener-eiere, ja.

På Wegeners ekstraordinære generalforsamling forrige uke ba GOs representant om at strukturen for Mecom styret etter oppkjøpet, hvor Howert og en annen representant trer inn i styret, ble revurdert. Grunnen var at ikke vil ha noen uavhengig representant fra Wegener som ikke hadde anbefalt Mecom-kjøpet.

Les også: Avviser Mecom-bud

Mecom bra fra Wegener
Dette avvist Houwert blankt.

- Hvis 75 prosent av aksjeeiere står bak budet mener vi at styrets struktur er passende og ser ikke noen grunn til å endre på det. GO har vært aksjeeiere siden 2005, jeg har vært det i tre generasjoner. Jeg mener dette er en bra transaksjon: bra for fremtiden, bra for Wegener, bra for aksjeeierne.

Mecoms budfrist går ut 4. oktober klokken15:00.

Reklame

I dag: Knalltilbud på populære turbukser