Gå til sidens hovedinnhold

Kan felles av en sneip

En sigarettsneip er aktoratets mest sentrale bevis mot Ikmet Kodzadziku. Sneipen knytter ham til en ransbil.

Sneipen ble funnet i en av bilene som knyttes til ranet. Bilen er også knyttet til Kjell Alrich Schumann. Schumann har selv fortalt at han stjal bilene, og fraktet bilen til Stavanger med lastebil 12. mars 2004.

- Kodzadziku har altså sittet i bilen og røyket, og kastet fra seg sneipen. Hvis vi da ikke skal legge til grunn at han kastet sneipen et annet sted, og at noen andre har plukket opp sneipen og fraktet den til bilen. Det er lite sannsynlig, mener aktor Arild Dommersnes.

Storinnkjøp av mat
Påtalemyndigheten mener at sneipen viser at svenske Kodzadziku var i Stavanger rundt midten av mars da også flere andre tiltalte var i byen. Det var også denne datoen at det ble gjort storinnkjøp av mat til Nedre Dalgate. Påtalemyndigheten mener at dette var helgen ranet ble forberedt.

I tillegg har Kodzadziku selv innrømmet at han var i Stavanger ransdagen, men hevdet at han var der i annet kriminelt ærende.

- Han ønsker ikke å si noe om hvorfor han var i Stavanger, og det er lite troverdig, sa Dommersnes.

- Forsvant
- Så er det faktum at de forsvinner fra 4. april til 5. april. Vi vet hvor de overnattet før dette, men så forsvinner de altså, sa Dommersnes.

Han mener at årsaken til «forsvinningen» er at Kodzadziku overnattet hos David Toska sammen med de andre ranerne.

I tillegg kan det tyde på at Kodzadziku har kjøpt flere bager av samme type som ble brukt under ranet.

- Så har du 57-åringen igjen som nevner to svensker som valgte å bli med til tross for at de ble stoppet i fartskontroll, og han navngir Jusuf Hani.

- Hver og en av disse momentene er ikke fellende. Vi skal være var for tilfeldighetenes luner, men det får være grenser, sa Dommersnes.

- For å oppsummere. Kodzadziku sier at han er i Stavanger for å utføre et kriminelt forhold, og det er å rane Nokas, sa han.

Reklame

Dette er klærne kjendisene bruker i 71 grader nord

Kommentarer til denne saken