Gå til sidens hovedinnhold

- Kan flytte Kanal 24

TV 2-Kåre venter fortsatt på svar fra Giske om Kanal 24-drømmen går i oppfyllelse. Bare opposisjonen svarer.

TV 2 vil ha Kanal 24 til Bergen. For to måneder søkte de kulturdepartementet om tillatelse. Forsatt venter de på svaret.

NA24 - din næringslivsavis

Etter at TV 2 Gruppen kjøpte hele Kanal 24 ønsker Kåre Valebrokk å flytte Kanal 24 til Bergen. For to måneder siden leverte TV 2 inn søknad om å få flytte radiokanalens hovedsete fra Fredrikstad til Bergen.

- To måneder, det er vel på tide å begynne å mase nå da, sa Kåre Valebrokk til NA24 Propaganda i forrige uke. Fortsatt har han ikke hørt noe.

Bedre enn Oslo
På Stortinget ser ikke opposisjonen noe problem med å flytte kanalens hovedkontor til Bergen.

- Det er bedre enn å flytte det til Oslo, men vi i Frp er en smule oppgitt over hele saken. Jeg ser ikke at det er et større problem enn det er i dag fordi radiokanalen er sterkere forankret riks enn lokalt, sier Frps kulturpolitisketalsmann, Ulf Erik Knudsen, til NA24 Propaganda.

NA24 Propaganda - landets største medienettsted

Knudsen får støtte fra Olemic Thommessen i Høyre.

- Det hadde vært interessant å vite hvilke argumenter de bruker for å flytte kanalen, men det må brukes en helhetsvurdering. Men vi har ingen store motforestillinger til at kanalen flyttes til Bergen, sier han og legger til:

- Det er viktigere med god radio enn hvor den ligger.

Politisk protest
Politikere fra Østfold protesterte da det flytteplanene ble kjent. Det forstår ikke Valebrokk, for knapt nok en ansatt i Kanal 24 bor i Fredrikstad. Han får støtte fra Knudsen.

- Fredrikstads nytte av Kanal24 er svært begrenset, sier Knudsen.

Knudsen mener at konsesjonsvillkårene, som betinger hvor Kanal 24 skal holde til, ikke lenger holder mål.
- Det jeg tenker er at det er blitt en stor vits med de konsesjonsvillkårene som ligger der, fordi det er ikke slik at dette er blitt en distriktsbasert radio i det hele tatt, slik betingelsene var. Samtidig må jeg understreke at det er blitt et godt produkt.

Thommessen mener at Stortinget ikke tok det økonomiske grunnlaget for kommersiell radio godt nok til følge da det ble bestemt at landet skulle få to kommersielle radiokanaler.

- For vår side er ikke dette noen stor sak. Vi skal ta til etterretning den dårlige økonomien i Kanal 24. Å ha to riksdekkende kommersielle radiokanaler slik Stortinget ønsket var å gape for høyt i forhold til det økonomiske grunnlaget.

Kulturminister Trond Giske har involvert regjeringsadvokaten i spørsmålet om Kanal 24 får flytte til Bergen. NA24 har forsøkt å komme i kontakt med statsråden hele uken, men Giske har hverken svart på telefon eller andre henvendelser.

Reklame

Kurs: Dette må du vite om bobler