Gå til sidens hovedinnhold

Kan selge «Politi» for 100 mill.

Nå håper forlaget på ny rekord.

Natt til torsdag slippes Jo Nesbøs tiende roman om «Harry Hole». Boken «Politi» kommer i et opplag på 270.000 eksemplarer. Det største opplaget for en norsk forfatter noensinne.

Superlativene står i kø for den nye kriminalromanen og terningene har gått varme i landets aviser.

- Jeg vet ikke hva vi kommer til å selge, men det er klart at alt fokuset og de sinnssykt gode anmeldelsene fører til at det vil bli solgt en del bøker den kommende uken, sier Mona Ek, pressekontakt i Aschehoug, til Nettavisen NA24.

Flere av landets største bokhandlere selger boken for 349,- kroner. Det er minstepris for boken.

Har en formue på 90 mill.

Veien til et nytt opplag for «Politi» er ikke lang. Nesbøs bøker har nærmest en tradisjon for å selge godt over 100.000 eksemplarer allerede den første uken.

- Vi håper på å trykke et nytt opplag. Den forrige boken hadde et opplag på 330.000 eksemplarer, så vårt mål er så selge mer enn det, sier EK.

Klarer forlaget det kan boken dra inn over 100 millioner kroner.

Selv om Nesbø ikke kan gjøre krav på hele omsetningen er det mye som tyder på at han tar et solid jafs av inntektene.

- Det er standardkontrakter på forfatterne, men hva som gjelder for de ulike forfatterne kan vi ikke gå ut med, fortsetter pressekontakten i Aschehoug.

Ifølge skattelistene for 2011 hadde Nesbø en inntekt på 23,6 millioner kroner i 2011. Han er også oppført med en formue på nesten 90 millioner kroner.

Godt salg internasjonalt

Den første boken om «antihelten» og politietterforskeren «Harry Hole» kom i 1997. Før dette herjet Nesbø norske hitlister som vokalist og låtskriver i bandet Di Derre. Bandet slo gjennom med sitt andre album med over 190.000 solgte eksemplarer.

Nesbø er oppført med tre roller i norsk næringsliv. I tillegg til at han driver et eget enkeltmannsforetak er han oppført som daglig leder og styreleder i Skriveverkstedet AS. Selskapet omsatte i 2011 for 19,2 millioner kroner. Resultat etter skatt var på solide 13,4 millioner kroner.

Inkludert opplaget på «Politi» har Nesbø solgt rundt 20 millioner bøker på verdensbasis, ifølge Dagsrevyen mandag.

Reklame

Ekstremt høy strømpris – slik kutter du regningen

Kommentarer til denne saken