Gå til sidens hovedinnhold

Kan tjene over 14 mill.

Jo Nesbøs romaner er så populære at det kan sikre ham en inntekt på 14.4 millioner kroner.

(SIDE2:) Og det er før utenlandssalget.

Stort førsteopplag
I dag, mandag, slippes Jo Nesbøs nye roman «Hodejegerne» på Aschehoug forlag. Førsteopplaget er på 120.000 og det kommer sannsynligvis mer, skriver Dagbladet.

LES VÅRT NESBØ-INTERVJU:

Kastet alle hemninger

Avisen har regnet ut at Jo Nesbø i år kommer til å ha en inntekt på rundt 14.4 millioner kroner. Dette skyldes salg av «Hodejegeren» og det skyldes ikke minst at Nesbøs forrige roman, «Snømannen» fremdeles er en bestselger på boklistene. Det samme er barneboken «Doktor Proktors prompepulver».

LES MER:Nesbøs kraftige prompepulver

En streit tyv
Nesbø har skrevet 12 bøker. «Hodejegerne» handler ikke om Nesbøs detektivhelt, Harry Hole, men hodejegeren og kunsttyven Roger Brown.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

– Jeg har alltid vært fascinert av å stjele, jeg er bare litt for streit til å gjøre det. Men jeg har på en måte stjålet 1986 kroner fra Armani. Det er et Armani-tyveri som gir meg tilfredsstillelse, sier Nesbø til Side2.

Som en av Norges bestselgende og dermed også mest inntektsbringende forfattere, både for seg selv og forlag og bokklubb, sier Nesbø at penger først og fremst gir en frihet til å styre ens egen hverdag.

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!Side2s underholdningsquiz: Vinn en mobil fra Sony Ericsson i dag!

Reklame

Dette påskeegget er nesten for godt til å være sant

Kommentarer til denne saken