Gå til sidens hovedinnhold

Kanal4 må skifte navn

Fredrikstad tingrett pålegger Kanal4 å stanse bruken av navnet Kanal4 i sin markedsføring. Dermes skifter radiokanalen navn til Kanal 24.

Kanal4-sjef Arne Krumsvik sitter fortsatt og leser kjennelsen, men sier til TV 2 Nettavisen at kanalen kommer til å skifte navn til Kanal 24.

- Denne kjennelsen er endelig og irreversibel, men vi forbeholder oss retten til å ta saken videre i rettssystemet. P4 risikerer et kraftig søksmål, sier Krumsvik til TV 2 Nettavisen.

P4 er fornøyde
P4 er tilfredse med å ha vunnet fram i denne saken, forteller kommunikasjonsdirektør Ole Tom Nomeland.

- Vi var trygge på at retten ville gi oss medhold etter at Næringslivets konkurranseutvalg kom med en så klar konklusjon som de gjorde. Vi håper nå at Kanal4 endrer navn umiddelbart slik at forvekslingsfaren fjernes og de ikke lenger forsøker å trekke veksler på den merkevaren P4 har bygd opp gjennom ti år, sier Nomeland til TV 2 Nettavisen.

Dersom Kanal4 ikke skifter navn og stopper jingelen sin umiddelbart, kan P4 ifølge rettens kjennelse kreve 20 millioner av den nye radiokanalen.

I tillegg er Kanal4 idømt P4s saksomkostninger på 185 081,25 kroner.

Julegave til Kanal4?
- Det har blitt informert om at Kanal4 og P4 har vært i samtaler om bruken av de senderne P4 har skrudd av, har dere kommet til noen enighet?

- Jeg kjenner ikke til hvordan de samtalene er gått, sier Nomeland.

Det har ikke blitt noen god jul for Arne Krumsvik og resten av Kanal4. I går tapte de saken om P4s rett til å starte sendinger i nytt nett, og skru av senderne i det gamle. I dag må de i tillegg skifte navn.

Det betyr mange bortkastede markedsføringskroner, og arbeidet med å få inn annonsører i den nye kanalen blir i alle fall ikke lettere med dette.

Reklame

Vårens topp 11 sneakers til herre