Kanariøyene

Øygruppa utenfor nordvestkysten av Afrika er for mange selve «ur-Syden» – med alt hva det begrepet fører med seg – men her har det skjedd mye de siste årene.
Spesielt på Gran Canaria og Tenerife har mange satset kraftig på å tilfredsstille de mer kravstore sjiktene av turismemarkedet, med både små boutiquehoteller, eksklusive ferievillaer og større luksusanlegg.
Den temmelig nye og eksklusive feriebyen Meloneras sør på Gran Canaria et godt eksempel på trenden. Her går det mye i femstjerners hoteller, du finner flere ypperlige golfbaner her og flust med gode restauranter.


Et svært godt alternativ til de store hotellanleggene er å legge ferien til en såkalt paradora, som du finner på både Tenerife, La Palma, Gran Canaria, El Hierro og La Gomera. Dette er gjerne historiske bygninger, for eksempel gamle slott eller klostre, som er ombygget til luksushotell. Slike steder har ofte gode tilbud til barnefamilier, der barna for eksempel kan få være prinser og prinsesser for en dag på et ekte slott.

3 tips til Kanariøyene

Parador de la Gomera: På den vesle La Gomera finner du denne elegante og luxuriøse paradoren. Det er et ombygget herskapshus litt opp i høyden for San Sebastian, med god utsikt til Spanias største fjell Teide på naboøya Tenerife.

Lopesan Villa del Conde Resort & Thalasso: Lopesan har en rekke hotellanlegg med høy standard på Gran Canaria, og dette barnevennlige stedet har en flott beliggenhet i Meloneras. Fem basseng, tennisbane med instruktør, spa og andre livsnødvendigheter.

Abama Golf & Spa Resort: Denne arkitektoniske godbiten på Tenerife ble funnet verdig en plass på Conde Nast Travelers liste over verdens beste hotell i fjor. Flaggskiprestauranten M.B. har nylig fått sin første Michelin-stjerne og maten kan du fordøye ved et av ni basseng, som alle er elegant designet inn i landskapet.

Få tips til våre luksusfavoritter i:
EGYPT
MALLORCA
IBIZA
KANARIØYENE
TYRKIA
KRETA