Følg oss på FACEBOOK

Denne øya er et kontinent i miniatyr, og en biltur i den sentrale delen av nordre Gran Canaria er en reise tilbake i tid. Her jobber menn og kvinner med jorda, slik de alltid har gjort. Potetene tas opp med hakker, kålhoder og salat med bøyde rygger og nyhøstet mais bæres i bunter.
I området rundt Juncalillo og byen Artenara bor folk fremdeles i stor grad i grottebyer, slik urinnvånerne opprinnelig gjorde. Forskjellen er at dagens boliger er velutstyrt og prydlige med kjøkkenhager, pelargoner, fjernsynsantenner og nye biler med firehjulstrekk parkert foran inngangene.

Veien til demningene Presa de los Perez og Las Hoya går gjennom blomstrende enger, forbi grottefjell og klynger med fargerike hus. Der furuskogen blir tettere står biler med hundetilhengere parkert langs veien. Kaninjakt er populært og kjøttet en hyppig ingrediens i det kanariske kjøkken.
Skogen og nasjonalparken Pinar de Tamadaba er øyas siste, gjenlevende pinjeskog. En del av trærne her er over 600 år gamle, og skogen varierer med høydeforskjellene. Nede fra kysten lyser byene Agaete, Puerto de las Nieves og El Risco som små, hvite riskorn.

Turistinformasjon

LA PALMA
EL HIERRO
TENERIFE
GRAN CANARIA
FUERTEVENTURA
LANZAROTE
LA GRACIOSA
LA GOMERA

3 tips for Gran Canaria

Strand
En humpete grusvei tar deg gjennom raviner og bananplantasjer til Playa de Veneguera sør for La Aldea de San Nicholás på vestkysten.

Sted
I Las Palmas er shoppingen i verdensklasse, maten genuin og vellaget og nattelivet ubegrenset. De gamle kolonihusene lyser opp som pastellfargede bakverk i kvartalene rundt Vegueta og Triana.

Spisested
Bodegon Vandama er omgitt av bølgende vinavlinger og serverer kjøtt grillet over ved.

Fakta om Gran Canaria

Fastboende: 815 000
Km2: 1560
Høyeste punkt: 1950 moh.

Gratis reiseguider

Last ned gratis reiseguider til for eksempel Tenerife, Gran Canaria, Lanzarote og Fuerteventura.