Gå til sidens hovedinnhold

- Kanskje alle snart har hjemmekameraer som følger dem

Mariann Hole spiller livsstilsblogger i TV 2s nye serie «Hæsjtægg». Hun lurer på hva som skjer når folk blir lei av blogging.

(SIDE2): Blogging har blitt en naturlig del av mediehverdagen, og mange bloggere har tusenvis av lesere hver eneste dag.

Men hvordan er det egentlig å være blogger?

I TV 2s nye komiserie «Hæsjtægg» får vi følge seks bloggere som ønsker å leve av skrivingen. En av dem er Tina Yvonne, spilt av Mariann Hole.

- Tina Yvonne er en livsstilsblogger som har et fint liv, men hun savner å bli sett. Hun vil veldig gjerne være sentrum i sitt eget univers. Hun er en av dem som klikker seg inn på blogger og drømmer om det retusjerte livet, sier Hole da vi møter henne noen dager før premiere.

- Men livet er ikke sånn. Alle går på do, vi får bare ikke høre om det, sier hun.

Les også: Jakob Oftebro spiller mot kjæresten i ny serie

Skamløs karakter

Hole synes det er topp å spille Tina Yvonne.

- Jeg får levd ut skapbloggeren i meg - det er sinnssykt gøy! Tina Yvonne er skamløs og ganske dum, men hun er ikke slem. Hun måler livet ut fra likes. Og det er det mange som gjør, sier hun.

Livsstilsbloggeren har 500 følgere når serien starter, men hun håper på å få flere.

- Hennes store drøm er å bli Årets nykommer på Vixen Blog Awards. Men det er ikke lett, sier Hole.

Ikke latterliggjøring

For å lykkes som blogger, kreves det mye av bloggeren. Det holder ikke å ønske å by på seg selv.

- Man må være tøff - og det er ikke Tina Yvonne. Man får jo mye pepper, og det er folk som følger deg bare fordi de hater deg. Det er tøft. Og man må ha riktige sponsorer. Tina Yvonne får en sponsor, men det er ikke den hun vil ha, sier hun.

- Hun er egentlig et vanlig menneske som prøver å være litt mer som Camilla Pihl og Fotbalfrue, men hun får det ikke til, sier hun, og påpeker at de ikke er ute etter å latterliggjøre spesifikke bloggere.

- Det handler mer om hvordan folk føler det når de ser på bloggernes liv, og det er en herlig miks av hele spekteret av bloggere som finnes der ute sier hun.

- Jeg tenker at jeg kanskje har valgt feil yrke pengemessig

Etter at Hole først begynte å jobbe med serien for halvannet år siden, har hun satt seg litt bedre inn i bloggverden enn hun gjorde før.

- Det imponerer meg hva noen av dem får til, og jeg tenker at jeg kanskje har valgt feil yrke pengemessig, ler hun.

Men en egen blogg har hun ingen planer om å starte.

- Jeg tror ikke jeg hadde klart å skrive blogg ... Jeg hadde ikke klart å skrive innlegg hver dag, å finne på noe å skrive. Og så syns jeg at det å reklamere for masse ting er litt kleint. Så jeg er skuespiller i stedet. Jeg tror jeg hadde gått lei av meg selv. Livet er ikke alltid like interessant, sier hun.

- Det er en grunn til at Kardashians er så populære

Selv følger hun ingen blogger fast, men innrømmer at hun var innom en del rosablogger under forberedelsene til «Hæsjtægg». Bloggene hun føler at hun burde lese, har hun imidlertid ikke funnet.

- Det finnes sikkert mange mer samfunnsrelaterte blogger jeg burde lese, men jeg er for slapp. Man ender hele tiden med å klikke seg inn på andre ting. Det er en grunn til at Kardashians er så populære ... det bedøver jo hjernen, sier hun.

Hun leser helst ikke blogger av typen som Tina Yvonne har.

- Jeg synes det er trist med sånne som Tina Yvonne som bruker bloggen til selvrealisering, men som ikke har satt grenser for hva som er privat og hva som ikke er privat. De som legger ut alt mulig, uten å ha noe støtteapparat rundt seg. Det blir spennende om 10-20 år, hvordan de forholder seg til det da, sier hun.

Hjemmekameraer neste?

Toppbloggerne tror hun derimot vil klare seg fint.

- De som er gode, har jo funnet noe. De er proffe og kommer seg videre, sier hun.

Men hun lurer på hva som skjer når folk blir lei av bloggingen.

- Der kommer kanskje noe nytt, noe verre. Kanskje alle snart har hjemmekameraer som følger dem, ler hun.

«Hæsjtægg» har premiere på TV 2 tirsdag 15. september. Det er laget ti episoder av serien.

Reklame

Nå: Gjør et kupp på alt du trenger til løpeturen

Kommentarer til denne saken