HTML EMBED
var s=document.createElement("script");s.type="text/javascript";s.src="http://csp.picsearch.com/rest?e=nj9mdhYQO1yfIBoxs7BT2OqazNqCkwSmzzVFjkCuSb8RkzRzbZTVo3QVkYM0NAlpFnCnkpBd5WE6Yd2RCJWaVPpMYrTBlP_nX7YFBEoh6cvPGGtjejHL3zrCgJjw-ZvymZjFifiYEJw&i="+typeof(ps);document.getElementsByTagName("head")[0].appendChild(s);

(SIDE2): Den siste tiden har avisene skrevet om 50 millioner kroner-filmen «Beatles», som har floppet på norske kinoer. Til nå har litt over 65.000 sett filmen. Det er 10 ganger så få som produsenten Storm Rosenberg ønsket seg.

De siktet mot 600.000 besøkende.

Alt over en bonus

Neste fredag har «Kaptein Sabeltann og skatten i Lama Rama» premiere på norske kinoer. I motsetning til «Beatles» har de et levende eventyrunivers i Kristiansand, som nærmest er obligatorisk å besøke for barnefamilier, å spille på.

Og en suksessfull serie på barne-TV. Men den er også Norges dyreste familiefilm med sine over 50 millioner i budsjett.

Produsent Lars A. Hellebust sier til Dagsavisen at de håper på 300.000 besøkende.

- Det er veldig trist om vi ikke skulle lykkes med det, men vi tenker at det er realistisk med i hvert fall såpass. Alt over 300.000 tar vi som en bonus, sier han til Dagsavisen.

Ambisiøst

Filmen er den mest ambisiøse barne- og familiefilmen som er laget i Norge siden «Håkon Hakonsson» i 1990 hva innspillingsteder angår. Filmen med Kyrre Haugen Sydness som Sabeltann og Pia Tjelta og Odd-Magnus Williamson i andre roller er spilt inn i Cornwall i England, Ouerzazate i Marokko, samt i Thailand.

Den er regissert av John Andreas Andersen og Lisa Marie Gamlem.

Hittil i år er det solgt i overkant av 1,47 millioner billetter til norske filmer. Og det er 43,5 prosent mer enn på samme tid i fjor.

For tiden er det den norske filmen «Børning» som regjererer kinobesøket med over 300.000 besøkende.

Men de fleste filmene har ikke kostet så mye som «Beatles» og «Kaptein Sabeltann».

«Kaptein Sabeltann og skatten i Lama Rama» har fått sju års aldersgrense. Det betyr at barn ned til fire år kan se den sammen med foreldre. Det vil utvide publikumstilfanget betraktelig.

Alt i alt har produksjonsselskapet mottatt tilbud fra 73 land, så langt, men alt er ikke signert. Premiere i Sverige er allerede noen uker etter norsk premiere, noe som er en sjeldenhet i nordisk filmsammenheng.

Filmen har gallapremiere fredag og ordinær premiere til neste uke.