Gå til sidens hovedinnhold

- Kapteinen forlot mannskapet

Kapteinen på det norske eide skipet Bow Mariner rømte skipet og etterlot mannskapet da skipet eksploderte for snart ett år siden.

Det er den amerikanske kystvakten som slår dette fast i en rapport de har utarbeidet etter å ha etterforsket forliset, melder P4.

Ifølge rapporten skal den greske kapteinen ha rømt skipet uten å ha forsøkt å hjelpe mannskapet. I alt 21 mennesker mistet livet i eksplosjonen, kapteinen er en av disse.

Det er også på det rene at kapteinen heller ikke skal ha sendt ut noe nødsignal før han forlot skipet, og har på den måte fått en kraftig ripe i ettermælet sitt.

Den amerikanske kystvakten har ikke kommet frem til hva som forårsaket eksplosjonen på skipet, men er overrasket over at kapteinen beordret mannskapet til å rengjøre tanker med teknisk sprit mens skipet fortsatt var til havs.

Bow Mariners rederi, Odfjell, konkluderte i slutten av mars i fjor at det ikke var tekniske feil ved skipet som forårsaket eksplosjonen som tok livet av 21 sjøfolk.

- Det var ikke oss som drev skipet, men Ceres som drev denne båten for oss. Og i så måte ansatte sjøfolkene på båten. Vi har ingen grunn til å tvile på denne rapporten fra den amerikanske kystvakten, sier kvalitetsjef i Odefjell Jan Didrik Lorentz til iBergen.no

- Overrasker det at det fortsatt ikke er funnet noen årsak til eksplosjonen

- Nei, det overrasker ikke. Det de har gjort er at de har pekt på flere forskjellige mulige årsaker. Det er viktig å se på alle mulighetene for å sikre at dette ikke skjer igjen, konkluderer Lorentz.

Odefjell eier i dag ingen av de to gjenværende søsterskipene til Bow Mariner.

Kommentarer til denne saken