Gå til sidens hovedinnhold

Karaoke erstatter salmeboka

I England er salmeboka snart historie. For her kommer teksten opp på veggen og presten kan velge tonefølge i disco-variant.

Ikke alle de engelske kirkegjengerne er like begeistret, men karaokemaskinen gjør jobben den. Presten skrur på platen og teksten kommer opp på krikeveggen. Det eneste presten behøver å huske på, er å sette på den rette versjonen av salmen.

3000 salmer
Karaokemaskinen «The Hymnal Plus», har 3000 hymner og salmer og har blitt en stor hit i landets kirker, skriver avisen «The Guardian».

Men det er ikke bare for morro at kirkene i England nå har moderniserer seg. Årsaken er nemlig at det er stor manko på organister i landet.

- Organistene er her
Det er ikke så vanskelig å skjønne at det er mangel på organister på de britiske øyer - organistene er nemlig i Norge for å dekke mangelen her.

- Vi leier inn en del organister ja, og mange er fra Storbritannia, sier prest i Fyllingsdalen kirke, Jarle Veland. Han skratter litt når han får høre om hvordan engelskmennene løser samlesangen. Men overrasket er han ikke.

- Nei, dette er gammelt nytt for oss. Vi har alt brukt karaokemaskinen i mange år i konfirmant-sammenheng. Og vi trenger musikk som løfter oss litt der og da. Her ute hos oss har vi så mange techno-freaker skjønner du.

- Techno-freaker?
- Ja, folk som har peiling på og er opptatt av teknikk og slike ting. Det er derfor vi i mange år har holdt på med karaoke i kirken, sier Veland som selv ikke er en smågutt innen teknikk. Sist du så ham var i programmet «Skaperen» på TV 2, der han hadde funnet opp et varslingssystem for fotgjengere.

- Jeg er med jeg også, men det er mange som går meg en høy gang faktisk,

- Hva med karaoke i gudstjenestene da?
- Vi har ikke mangel på organister og jeg mener personlig at musikken må være levende og ekte. Så da bruker vi organister eller pianister, understreker Veland.

Reklame

Husker du disse to idiotene?

Kommentarer til denne saken