Gå til sidens hovedinnhold

Tjente 102 mill på tre dager

Harald Zwart klar for «Karate Kid»-oppfølger.

(SIDE2:) Harald Zwart er blitt historisk etter at «Karate Kid» sveipet unna all konkurranse på amerikanske kinoer i premierehelgen.

Mer fra Side2.no: Besøk forsiden

Filmen, med Jaden Smith og produsert av blant andre pappa Will Smith, kostet 40 millioner dollar å lage og tjente inn 56 millioner dollar i løpet av første helgen. Det er 102 millioner norske kroner mer enn den altså kostet å lage.

Hvor mye Zwart personlig tjener når filmen blir en så stor suksess, er ikke kjent.

Per 15. juni har filmen tjent godt over 428 millioner kroner på amerikanske kinoer og den topper fremdeles kinobesøket over dammen.

Først 13. august får vi se filmen her hjemme.

LES OGSÅ: Sjekk denne fulltrefferen

Antas å nå milliarden
Suksessen til «Karate Kid» i premierehelgen er bare begynnelsen. Amerikanske filmstatistikker estimerer at nyinnspillingen av tenåringsklassikeren fra 1980-tallet vil spille inn over en milliard norske kroner.

Amerikanske kritikere og ikke minst kinopublikum har i stor grad gitt filmen tommelen opp.

- Vil gjerne lage oppfølger
Sony Pictures har antakelig utnevnt Harald Zwart til sin nye gullgutt. Nå har de offisielt annonsert at «Karate Kid» får en oppfølger. Og Harald Zwart er klar.

- Jeg vil svært gjerne få lage oppfølgeren. Å jobbe med disse gutta har vært noe av det beste jeg har gjort i min karriere. Om de ønsker at jeg skal regissere oppfølgeren, så gjør jeg det, sier Zwart i en kommentar til Entertainment Weekly.

SJEKK ORIGINALEN: Hvordan ser han ut i dag?
Og sjekk den frekke reklamen:Wax on, F****Off

At Sony Pictures hadde tro på filmen viste de allerede ved å kjøre ut et usedvanlig stort antall kopier på kino i USA.

«Karate Kid» gikk opp i flere kopier enn James Camerons «Avatar».

- Vi ville ikke forhaste oss siden filmen ikke hadde hatt premiere, men vi har snakket om en oppfølger i ukevis, sier president Doug Belgrad til Entertainment Weekly. Og sannsynligheten for at Harald Zwart blir å finne bak roret er altså stor.

I nyinnspillingen av «Karate Kid» er handlingen flyttet til Kina fra USA og Ralph Macchio og Pat Moritas roller er overtatt av Jaden Smith og Jackie Chan.

Under innspillingen i Kina brukte Zwart litt «norsk fornuft» og skalerte ned filmteamet til et minimum til tider. Det innebar at produsent Will Smith selv måtte bære kamerautstyr og det gjorde at de kunne filme på spesielle steder som Den forbudte by og på den kinesiske mur.

Samme humor
- Will og jeg lo av det samme , sa Harald Zwart til Side2 da det ble kjent at han skulle regissere «Karate Kid».

Etter filmer som «One Night at McCools» og «Agent Cody Banks» er Zwart et kjent navn i Hollywoods studiosystem, men suksessen med «Karate Kid» løfter ham opp på toppnivå sammen med regissører som Zack Snyder («300»).

SE VIDEO AV KARATE KID

HTML EMBED
video_embed(13102,1);
Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis

Kommentarer til denne saken