Gå til sidens hovedinnhold

- Fedme er ingen sykdom

Vi er blitt for late, mener Kari Jaquesson.

(SIDE2:)«Fedme er ikke en lidelse. Man HAR ikke fedme, man ER feit - ja nå provoserer jeg kanskje, men dette og mer om fett skal jeg snakke om i mandagens God Morgen Norge», skriver treningsguru Kari Jaquesson på sin blogg.

- Fedme i seg selv er ikke en sykdom, en kropp som lagrer overflødige kalorier er ikke syk, men man kan bli syk av livsstilen som fører til mye lagret fett, sier Jaquesson til VG i dag.

Mer fra Side2.no: Besøk forsiden

- Fedme er sykdom
Treningsguruen og TV-personlighetens utsagn skaper kraftige reaksjoner.

- Jeg føler meg tråkket på av Jaquesson. Jeg er selv overvektig og vet av egen erfaring at man ikke er overvektig fordi man er slapp og lat. Det har blant annet med stor forskjell i forbrenning å gjøre og psykiske årsaker, sier Marianne Gurly ifølge VG.

Overlege ved Senter for sykelig overvekt i Helse Sør-Øst, Jøran Hjelmesæth, støtter kvinnen. Han sier at Jaquessons uttalelser kan oppfattes som støtende for dem som plages av sin fedme. Hjelmesæth understreker at fedme er en kronisk sykdom, og viser til WHO som mener det samme.

- Kjører mer bil
Jaquesson står likevel på sitt, og mener generelt at nordmenn er blitt late:

- Ja, det er vi, men det ligger i oss alle. Alle pattedyr liker å ha det bedagelig. Gir du bikkja masse mat, så spiser han det opp. Slik er det med oss også, vi beveger oss for lite i forhold til alle de kaloriene vi får i oss. Mye av årsaken er at tilbudet er blitt så uendelig mye større. Nå bader vi i croissanter, boller og all verdens sjokolader og så kjører vi mye mer bil enn før.

Kommentarer til denne saken