Gå til sidens hovedinnhold

Dette fikk Kari Traa-jentene til å brekke seg om kapp

Ble servert «delikatesser» fra Voss. Se det kvalmende klippet.

(SIDE2): I torsdagens episode av «Kari Traa-leikane» måtte to av jentene fra taperlaget ut i en spesiell duell. Det var nemlig ingen fysisk, eller praktisk oppgave de fikk bryne seg på, men derimot ble de servert smalahove og andre «delikatesser» fra Voss.

- For ei jente fra Voss er ikke dette en konkurranse, men heller en delikatesse. Så det blir artig å se om Pia og Renate synes det samme, jeg tror kanskje ikke det, sier Traa.

- Værballene var overraskende gode
De fleste nordmenn anser kanskje ikke delene som utgjorde retten som mat, her ble de nemlig servert øyeepler, sauetunge og værballer til dessert, i tillegg sauehodet.

Smalahove er en matrett av svidd, røykt og kokt hode av lam eller sau. Hodene kan også flås og tørkes før ferdig tilberedning. Retten har lange tradisjoner på Vestlandet i Norge, særlig på Voss og i perioden før jul, og oppsto for å utnytte all mat på dyrene. Smalahove betraktes i dag av mange, blant annet turister, som en eksotisk delikatesse. Det er særlig fettlaget rundt ørene og rundt øynene og tungen som regnes som delikatesser på et smalahove, ifølge Wikipedia.

De to jentene som gjorde det dårligst i konkurransen, og dermed måtte ut i duell var Pia Ve Dahlen (26) og Renate Carrera Mortensen. De startet ved godt mot begge to, men endte opp med å brekke seg om kapp, og Dahlen måtte også se seg nødt til å ta i bruk spybøtta.

På tross av hvordan det kanskje ser ut så liker Dahlen smalahove, og marinbiologen pleier å spise det rundt juletider.

- Følelsene mine rundt det å skulle spise smalahove på det tidspunktet var både positive og negative. Jeg synes smalahove er godt, men dessverre er jeg litt for glupsk, og jeg hadde spist altfor mye lunsj like før duellen. Jeg var allerede litt småkvalm, og jeg tror det hadde gått bedre om jeg ikke hadde spist så mye like før, sier Dahlen til Side2.

Selv om hun liker smalahove, så var ikke øynene like populære. Derfor valgte hun å svelge dem stort sett hele. Værballene synes hun var overraskende gode.

Surt å ryke
Duellen endte likevel med at Dahlen tapte, og måtte reise hjem. Dette syntes hun var forargende.

- Det var så dumt at jeg skulle ryke på akkurat det - jeg elsker jo mat. Jeg brakk meg fordi jeg var mett, og det kom i retur fordi det ikke var plass. Så det var surt å ryke på min favorittaktivitet, sier hun.

HTML EMBED

At 26-åringen ble med i konkurransen i utgangspunktet var takket være et forsøk på en spøk.

- Jeg hadde så vidt arbeidet litt med Kari Traa under ski-VM på Voss, og sendte egentlig søknaden for å gi henne en god latter. Jeg skjønte ingenting når de ringte meg opp og ba meg komme til intervju, men det var opplevelsen vel verdt og jeg har fått gjort mye som jeg ellers aldri hadde fått opplevd, sier hun.

- Jeg er spesielt glad for at det ikke var lagt opp til noen intriger mellom oss jentene, og det var bare god stemning og moro hele tiden, sier hun.

Pia er svært aktiv og står på snowboard, longboard, og stort sett alt det går an å stå sidelengs på, enten det er på snø om vinteren eller hav på sommeren. Hun elsker villmarksturer, og forsøker å være aktiv når hun kan. Hun har en mastergrad i marinbiologi og underviser på universitet i Bergen.

- Det mest frustrerende
Det som førte til at hun havnet i duell i utgangspunktet var at hun slet med å overlate kontrollen til de andre under den første konkurransen, hvor de skulle ta seg til flere gårder ved å ro, gå og løpe, for å skaffe ingrediensene til «lapper».

- Du har mye vilje, er ivrig, og får ting gjort, men i konkurransen kjørte du en del sololøp, sa Traa, da hun skulle velge ut de to duellantene.

- Den dagen jeg røk var det mest frustrerende som skjedde under innspillingene. Jeg merket fra alle kanter at det ble satt fokus på at «Pia har bestemt» både fra kamerafolkene og andre, men jeg tok aldri hele avgjørelser på tross av hva de andre mente. Var vi i laget uenige uten å komme noen vei, bukket jeg og lot jeg de andre bestemme, slik at vi kunne fortsette. Jeg er derimot ikke bitter, men jeg synes det ble litt feil fremstilt, sier hun

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien

Kommentarer til denne saken