(BIIPMAG) : I helgen var det duket for Nikons fotoaudition for jenter i samarbeid med Kari Traa Skilag, og over 40 jenter med en interesse for foto hadde meldt seg på, i håp om å bli en av 15 utvalgte i «Nikons jenteteam»

Har du lyst til å melde deg på? Det er ikke for sent – Se nederst i saken!

Sporty galskap
Settingen for søndagens audition på Toppidrettssenteret var «Sporty galskap for jenter som tør», og oppgaven å ta bilde av «Kulejentene» i Kari Traa Skilag på tre forskjellige locations; i svømmehallen, på trampoline, og utendørs.

Handler om å tørre
- Tanken bak samarbeidet med Kari Traa Skilag var å inspirere fototalenter på samme måte som Kari inspirerer skijentene. Det er viktig at jenter kommer opp og fram, spesielt i dette yrket. Nå har vi kanskje, forhåpentligvis, tatt et lite skritt i retning av å forandre bransjen, sier Linn Andresen fra arrangøren Nikon til biipMag.

Videre forteller hun at hele prosjektet dreier seg rundt det å tørre.

- Dette er jo noe helt nytt vi gjør, å danne et fototeam. Vi ser derfor etter engasjerte, tøffe jenter som ser annerledes på ting. Vilje, iver og engasjement kan gjøre deg god!

Gnist, entuasiasme og glede
En av deltakerne, Cecilie Monkerud fra Frogn, har foto som hobby og fikk høre om auditionen via Facebook.

- I bildene mine i dag har jeg vært ute etter gnist, entusiasme og glede, forteller hun til biipMag.

- Vennskap og samhold er også viktig, spesielt for disse jentene, og jeg hadde lyst til å få frem følelsen av at de har alt å vinne – og ingenting å tape.

Modig
Cecilie forteller dessuten at hun gikk sammen med to andre deltakere for å dele på tiden hver deltaker fikk sammen med modellene fra Skilaget, noe som overrasker fotograf og «coach» Guri Dahl:

- Det var veldig uvant å se at jentene teamet opp her i dag, ettersom det tross alt er en konkurransesituasjon.

Hun legger til at det likevel er i tråd med briefen for dagen.

- Vi oppfordret til å være modige. Hvordan det tolkes, er opp til hver enkelt. Det er jo også modig å bryte med den gitte oppgaven og mønsteret, og gjøre noe helt annet.

- Det blir veldig spennende å se hva som kommer inn av bilder, ettersom de har stått helt fritt. Redigering og utvalg av bilder er minst like vanskelig som å ta selve bildet!

Les også: - Norske jenter er vågale

- Ønsker å utvikle fototalenter
Konkurransen fortsetter på nett (se adresse nederst i saken), og 15 jenter plukkes ut til videre workshops og utfordringer med Guri Dahl, en av landets fremste fotografer. Hun forteller at målet underveis i workshopene blir å utvikle deltakernes egenart og ståsted.

- Derfor er det ikke nødvendigvis de flinkeste som blir plukket ut. Ønsket er jo å utvikle jentene, og at de skal lære av hverandre. Dette er en fin parallell til Kari Traa Skilag, og et spennende samarbeid – selv om deres mål er mer konkrete enn våre.

- Avhengige av gode fotografer
Kari Traa snakket til deltakerne om motivasjon og ofring, og mener fotoauditionen har vært lærerik.

- Det finnes så mange foredrag om ditt og datt, men her gjør vi faktisk noe. Skijentene syntes iallfall det var dritkult! forteller Kari til biipMag, og legger til at utøvere er avhengige av gode fotografer.

- Forhåpentligvis får vi til et senere samarbeid «in action» også – hvor både utøver og fotograf er i sitt rette element.

Meld deg på
En jury bestående av fotograf Guri Dahl, Kari Traa, Mina Tjønnøy fra Nikon og Inge Helland fra Nordic School of Photography, skal plukke ut de heldige deltakerne til Nikons jenteteam.

De utvalgte jentene får være med på to workshops, hvor det vil bli lagt vekt på hva deltakerne vil vite og lære mer om. De får dessuten være med på arrangementer med profesjonelle fotografer, og noen får være med til World Cup på Voss i februar.

Har du lyst til å være med? Det er fortsatt ikke for sent – Gå inn på www.fotojenter.nikon.no, les konkurransereglene, og last opp ditt bidrag innen 10.november.

Det siste fra biipMag: Gå til forsiden her