(SIDE2): Ingerborg Øveraasen (23) er en av deltakerne i den nye serien «Kari Traa»-leikene.

23-åringen kan betegnes som et svært aktivt mennesker. Hun har drevet med idrett siden hun var liten, hun studerer idrett , jobber på treningssenter, og også fritidsinteressene hennes dreier seg om trening. Hun var aktiv stuper til hun fylte 14 år, hopper fra klipper og har dykkerlappen.

- Det er idrett som er gøy. Jeg er nok i overkant sporty, sier Øveraasen til Side2.

- Ikke vanskelig å være aktiv
Det beste tipset for å komme seg ut å være aktiv mener Ingeborg er ganske enkelt.

- Ikke kast deg på noen trender. Det finnes så utrolige mange alternativer til aktiviteter man kan gjøre, og det som passer deg er mest sannsynlig ikke det «siste nye». Man kan jo gjøre alt fra å gå tur i skogen, til å danse zumba. Man behøver ikke løpe en time hver dag for å være aktiv. Det tror jeg uansett passer for de færreste, sier hun.

At hun er en sporty type mener visst også hennes venner, som meldte henne på serien. Etter hvert som hun selv leste mer om hva som skulle foregå, ble hun veldig ivrig.

- Jeg tenkte at dette måtte være en spennende utfordring, og egentlig helt perfekt for meg.

I serien Kari Traa-leikene er Traa på jakt etter en jente som skal fronte og være med på å utvikle hennes kolleksjoner det neste året.

For å finne jenta som skal forme og fronte produktene sine har hun plukket ut jenter som skal kjempe mot hverandre i tøffe konkurranser.

Hamar-jenta har aldri fått en utfordring hun har vært redd for, og nå vil hun teste seg selv og se om det faktisk finnes noe som får henne til å skjelve i buksene.

Ingeborgs oppfordring til pyser
- Jeg har jo spilt veldig på det å være tøff. Men jeg vet egentlig ikke om jeg er veldig tøff, eller litt dum. Men jeg har faktisk aldri opplevd å ikke tørre noe.

- Hva er din oppfordring til pyser?

- Det er bare å bestemme seg. Gjør det. Man må bare slippe taket og se hva som skjer, sier hun.

Dette med å være tøff tror Øveraasen ble hennes rolle både i serien og i jentegjengen.

- Jeg følte jo at vi alle hadde det veldig gøy sammen, og vi koste oss. Samtidig så er jeg en type som ikke er redd for å bryte inn og si ifra om at alt ikke behøver å være så gøy hele tiden. Jeg er meg selv på godt og vondt. Selv om kamera er til stede så betyr jo ikke det at man må smile og være glad hundre prosent av tiden, sier hun.

- Noen ganger må man slappe av også, sier hun, og tror nok at seerne kommer til å se på henne som høylytt og direkte - noen som stemmer godt overens med hvordan hun er «i virkeligheten».

I etterkant av innspillingene sitter hun igjen med en god følelse etter innspillingene.

- Jeg tenker at vi har vært heldige som har fått lov til å være med.

- Kul dame
I serien konkurrerer jentene mot hverandre inndelt i to lag, og basert på innsats og resultat vil Kari Traa kåre et vinnerlag. På det tapende laget peker Kari ut de to jentene som har prestert dårligst, og lar disse møtes i en dristig duell der taperen må reise hjem.

Traa har selv en sentral rolle, og Øveraasen syntes hun ga et godt inntrykk.

- Kari er en veldig kul dame. Men vi så jo ikke like mye til henne som hun så av oss. Men inntrykket jeg har hatt av henne er det samme som jeg hadde før vi begynte.

Kari Traa-leikene ser du på TV3, kl. 20.30 torsdag.