HTML EMBED

Inspirasjon – ABC-øyene

Det er lov å drømme. Om endeløse, varme, hvite strender. Om korallrev med fisker i alle regnbuens farger. Om å ligge i en hengekøye spent opp mellom to palmer. Gjerne med en blå paraplydrink i hånden.

På ABC-øyene kan du kommer ganske så nær drømmeversjonen av Karibia, og med Aruba som en av vinterens store norske charternyheter, kommer øyene – og drømmen – nærmere enn noensinne.

De tre øyene, som tidligere var del av De nederlandske Antillene, har noen av Karibias vakreste strender, beste dykkeforhold og hengekøyer finner du overalt. Og hvor kan det vel passe bedre med en paraplydrink farget av blå Curaçao, enn på nettopp Curaçao?

Selv med sin felles nederlandske kolonihistorie, geografiske nærhet og sammenlignbare størrelse, er de tre øyene likevel svært ulike. Aruba er øya med den mest utviklede turismen, og amerikanere er i klart flertall, noe som preger tilbudene. På Curaçao er historien og den lokale kulturen klarest til stede i hverdagen, mens Bonaire er den mest avslappede av de tre, og dessuten et dykkeparadis i verdenseliten.

Slik kommer du til ABC-øyene

Ving starter opp charterturer fra Norge til Aruba i vinter, og ellers tilbyr blant annet Espnes Reiser, Ibsen Reiser og Escape Travel pakketurer til ABC-øyene.

Ønsker du å ordne reisen selv, har KLM solide flyforbindelser via Amsterdam. United Airlines tar deg dit med én mellomlanding i New York, dit også SAS flyr. Det går ingen faste ferger mellom de tre øyene, men det er hyppige flyavganger, med KLM og deres lokale samarbeidspartner Insel Air. Du får enveisbilletter mellom øyene til rundt 600 kr.

ABONNER PÅ REISER & FERIE ddigitalt eller på papir