Gå til sidens hovedinnhold

Hjemløs mann leverte tilbake 250.000 kr

Fant ut at karma er det beste som finnes.

Da hjemløse Glen James snublet over en bag på et kjøpesenter i Boston med et pass, 2400 dollar og reisesjekker til en verdi av 40.000 dollar - eller litt over 250.000 kroner - stakk han ikke pengene under jakka og tenkte at dette var hans lykkeligste dag.

Isteden gikk han rett til politiet og leverte bagen, slik at eieren kunne få pengene sine tilbake.

Bagen tilhørte en kinesisk statsborger som tidligere hadde varslet betjeningen i en av butikkene på kjøpesenteret om at han hadde mistet en sekk med et stort pengebeløp.

Ærlige James tenkte ikke noe mer på saken, men Boston-politiet rykket inn en spesielnotis om mannens gjerning i avisen. Ethan Whittington, en fullstendig fremmed mann fra Midlothian, leste om James og ble så beveget over handlingen hans at han startet en innsamlingsaksjon på nett, skriver Huffington Post.

Og det er flere en Whittington som lar seg inspirere av James.

I skrivende stund er bidragene oppe i 155.000 dollar, drøyt 925.000 kroner. Målet er å nå om lag 1,5 millioner kroner.

Whittington og James møtte hverandre for første gang i forrige uke. De takket hverandre for deres uselviskhet og inspirasjon, skriver Today.

I tillegg til å donere penger i rykende tempo, får den hjemløse helten hjelp til å finne seg et sted å bo i nærheten av sin søster. Livet hans er med andre ord snudd opp ned, en hyggelig overraskelse James ikke kunne ha forutsett.

- Det er en overraskelse og et fullstendig sjokk for meg at det har gått så langt, uttaler han til Today.

Det ser ut til at karma har lagt sin fylle tyngde på Glen James. Han valgte å levere tilbake 250.000 kroner, og kan havne opp med en belønning på 1,5 millioner.

Se innslaget om Glen James nedenfor:

HTML EMBED

Visit NBCNews.com for breaking news, world news, and news about the economy

Hva ville du gjort om du kom over en bag med en kvart million kroner, ville du ha levert den til poliet? Gi ditt ærlige svar i kommentarfeltet nedenfor.

Reklame

Regntøyet du trenger til den norske sommeren

Kommentarer til denne saken