Gå til sidens hovedinnhold

Bitchslap til fjortisene

Karpe Diem gjør narr av deg, meg og seg selv.

Karpe Diem
Fire vegger
Bonnier

Chirag og Magdi utgjør Karpe Diem; rapdupen som kødder med alt og alle. Etter mange år på mindre scener og fritidsklubber slo de for alvor gjennom med låta «Piano» fra albumet «Rett fra Hjertet» i fjor.

Duoen ble en gruppe både østkanten og vestkanten kunne relatere seg til. Og det imaget tviholder de på.

«Fire Vegger» handler om suksess, vennskap, rasisme og Marit Larsen. Sistnevnte synges om i den ene singelen fra albumet, «Under Overflaten (som Marit Larsen)», som har blitt spilt i hjel på radioen i sommer - samt blitt parodiert av Bye & Rønning.

Men det er overhodet ikke høydepunktet på plata. «Vestkantsvartinga» viser duoens sterkeste side, nemlig å sette ting på spissen. Her får både Holmlia og Holmenkollen gjennomgå, og låta blir nok en slager på fjortissfester på begge sider av Akerselva.

Dessverre går gode tekster på bekostning av det musikalske, og etterhvert høres alt likt ut. Det er gjentakelser, koring og den samme beaten i det uendelige, og det blir etterhvert heseblesende. Enkelte av låtene, som «Kun en femtilapp y'all» og «Skavanker», virker lite gjennomtenkt og fjåsete.

Alt i alt passer denne plata best for dem den er laget for; delvis ukritiske Oslo-kids, som liker å gjørre narr av hverandre og vil synge med på fengende låter.

Dette blir nok en hit på juleballet.

Reklame

Sjekk ut Nettavisens eksklusive grillpakker: Den amerikanske grillpakken og den moderne grillpakken

Kommentarer til denne saken