Gå til sidens hovedinnhold

Kredittkortene som gir billigere bensin

Her er kredittkortet som kan spare deg for mye penger.

Tidligere fantes det kun et svært begrenset utvalg av kredittkort. Dermed kunne de få tilbyderne på markedet levere kort med høye gebyrer og renter, slik at du som trengte en liten buffer måtte betale dyrt for det.

Slik er det ikke lenger.

Tjen penger
Nå flommer markedet over av kredittkort, og konkurransen er til stor glede for deg som forbruker. Vel er rentene til dels fortsatt høye, og du skal vokte deg vel for å låne mer enn økonomien din tåler, men brukt på riktig måte er det faktisk sånn at du kan tjene gode penger på å ha kredittkort.

Hvilke dette gjelder, samt Nettavisens store test av kredittkort, kan du lese her.

Siste tilskudd på stammen er kredittkortet Kash. Det har eksistert en god stund, men utmerket seg ikke i Nettavisens test i august. Nå lanserer de en lukrativ tilleggstjeneste for alle sjåfører.

Spar 60 øre literen
Betaler du med kortet når du handler på bensinstasjoner, enten i Norge eller resten av verden, får du fem prosent rabatt på alt du kjøper – enten det er bensin eller andre ting. Kash gir høyere rabatt på bensinstasjoner enn andre kredittkort, og også høyere rabatt enn bensinstasjonenes egne rabattkort.

Med dagens bensinpriser på nesten 12 kroner literen, tilsvarer fem prosent rabatt 60 øre literen. Den maksimale rabatten du kan opptjene med kortet i løpet av et år, er 1500 kroner.

Dette er penger du får rett inn på konto, og bruker du kortet fornuftig, trenger du heller ikke ha noen utgifter med kortet. Det koster ingenting verken å få, ha eller bruke kortet. Det gjelder vel å merke kun hvis du unngår uttak i minibank og betaler innen kredittiden som er inntil 50 dager.

Har du i utgangspunktet orden i økonomien, burde det ikke være noe problem å overholde de betingelsene.

Av kuriosa kan det nevnes at Kash utkommer i tre ulike design og er blitt tildelt Merket for God Design av Norsk Designråd. Det er IKANO Finans som står bak kortet, og selskapet eies av familien Kamprad – grunnleggeren av IKEA.

Bedre kredittkort
Også andre kort tilbyr rabatt ved kjøp på bensinstasjon. Dette gjelder Cresco Car, Shell Scala Card og ikke minst 365 Direkte, som gikk til topps i Nettavisens store test i de to kategoriene for fornuftig bruk.

- 365 Direkte gir 3,65 prosent rabatt på bensinstasjoner og i møbelbutikker, samt 1 prosent ved alle andre varekjøp. Dessuten kan man opparbeide seg 2000 kroner i rabatt med dette kortet, altså 500 kroner mer enn ved Kash. Derfor er dette kortet fortsatt best for vanlig bruk, sier Pengeforlagets ekspert på privatøkonomi Rune Pedersen til Nettavisen.

Men du kan selvfølgelig få i pose og sekk.

- Skaffer du deg begge kortene kan du bruke Kash på bensinstasjoner og 365 Direkte ellers, da vil du tjene mest, påpeker Pedersen.

Han understreker at du må ha så god kontroll på økonomien din at du kan betale kredittkortregningen innen kredittfristen, ellers forsvinner pengene du tjener fort til høye renter.

Les også: Slik bruker du kredittkort fornuftig

Prøv Nettavisens store kredittkortkalkulator - hvilket kredittkort passer deg best?

Les flere artikler om privatøkonomi her.

Bruker du kredittkort? I hvilke tilfeller? Kommenter under.

Kommentarer til denne saken