Første dag av den tyske gigantmessen Boot 2008, som åpnet sist helg, hadde norske farger: Trygve Hegnar avduket sin nye Windy. Chinook er navnet på Windys splitter nye hardtop-modell, som ble avduket foran presse og inviterte gjester under båtmessens første timer.

Denne saken er lagd av Kastloss.no.

Trygve Hegnar var selv til stede og holdt åpningstale da hans nye 44 fots hardtopcruiser ble avduket i båtutstillingens yachtavdeling, Hall 6. I tradisjon tro er også denne båten oppkalt etter en vind, denne gangen Chinook-vinden, som visstnok er et kjølig gufs som blåser langs Rocky Mountains.

Det er imidlertid ingenting kjølig ved Windys nye modell, som med en prislapp på rundt seks millioner kroner ikke er blant de billigste i klassen, men som garantert er en av de mest spennende og eksklusive.

En rommelig og komfortabel cockpit under tak, køyeplasser for seks personer fordelt på tre lugarer, to baderom, et lyst og moderne interiør og en kombinasjon av ulike tresorter gjør Chinook til en frisk nykommer sett i internasjonal sammenheng.

Alt om båt: Kastloss.no

Cockpitdørken er for eksempel dekket av varmebehandlet ask, en tresort som trolig også er fremtiden nå som EU har iverksatt et forbud mot import av teak. Chinook kommer med motoralternativer opp til 2 x 435 hk og leveres både med Volvo Pentas IPS eller vanlige duopropdrev. Toppfart vil ligge rundt 38 knop.

- Vi er godt fornøyd med vår nye 44 foter, som vi tror vil bite fra seg i dette segmentet. Dette er en familiebåt som vi mener er både tidsriktig og miljøvennlig i sammenhengen, sier Knut Heiberg-Andersen, administrerende direktør i Windy Boats AS.

- Vi er små i europeisk målestokk, og vi har kostbare produkter, men ved å levere kvalitet og de riktige modellene til riktig tid skal vi kunne hevde oss i tiden som kommer, sier en tydelig stolt Windy-eier Trygve Hegnar til kastloss.no.

Nye artikler om båt daglig: Sjekk Kastloss.no!

Mer om båt finner du i Nettavisens båtmagasin.