Gå til sidens hovedinnhold

Helsprøtt absurd vås

«Katamari Forever» er underholdende, men blir kjapt ensformig.

«Katamari»-serien begynte som en sær undergrunnshit på Playstation 2 og går enkelt og greit ut på å samle ting. Du tar kontroll over prinsen av kosmos, som dytter rundt på en svær ball som alt mulig fester seg til. I starten gjelder det bare de minste ting, men etter hvert som ballen vokser drar du med deg svære bygg, fjell og enda større gjenstander.

God humor

Grunnen til at prinsen må ut på tur er at faren, den ubrukelige kongen av Kosmos, har klart å rote til et eller annet. I PS3-debuten «Katamari Forever» har han ødelagt seg selv og du må trå hjelpende til. Jeg trenger kanskje ikke å si at historien er syltynn og det eneste store, men likevel underholdende vås. Dialogen er fullstendig absurd og mellomsekvensene, som blant annet byr på tidenes mest fargeglade roboter, helsprø.

Se gameplay fra «Katamari Forever»
(Artikkelen fortsetter under videoen)

HTML EMBED

I «Katamari Forever» er du innom en rekke forskjellige omgivelser, både på moder jord og ulike litt mer fantasirike greier. Takket være en strålende grafikkmotor er brettene kjempelekre og bakgrunnsmusikken gjør så du kommer i godt humør, selv om den egentlig bare burde irritere. Vi snakker pling, plong og en hel haug plopp.

Fort monotont

Dessverre forsvinner det gode humøret etter en liten stund. Av en eller annen merkelig grunn er det både artig og avslappende å rulle rundt og samle ting, men ikke særlig lenge om gangen. På tross av at utviklerne har lagt inn ulike oppdrag og begrensninger, for eksempel skal du av og til bare fokusere på de dyreste gjenstandene eller unngå enkelte, blir «Katamari Forever» for kjapt monotont og kjedelig.

Let i billigkurven

At du kan låse opp ulike bonusgjenstander og konkurrere med andre på globale poenglister gjør situasjonen litt bedre, men får deg likevel ikke til å sitte med spillet i flere timer i strekk. «Katamari Forever» er alt i alt et annerledes og pent spill som er underholdende i små doser. Verdt å sjekke ut hvis du finner det billig.

Les flere saker om spill på forsiden av Spillmagasinet.

Reklame

Dette påskeegget er nesten for godt til å være sant

Kommentarer til denne saken