Gå til sidens hovedinnhold

- Plus size er en eufemisme for fet

- Hvem ønsker å være fet? Stort er ikke vakkert, sa TV-profil, og debatten raste. Se video!

(SIDE2): Kate Hopkins er en TV-personlighet i Storbritannia, og har blant annet deltatt i den britiske versjonen av «The Apprentice». Fredag var hun til stede under ITV`s morgensending sammen med plus size-modellen Rachel Cooper Wherry, som gikk ned fra en størrelse 22 til en 10, kun for å innse at hun likte seg selv bedre når hun var større.

- Stort er ikke vakkert
De to var til stede for å debattere om det å være «stor» noen gang virkelig kan være vakkert, basert på slagordet «big and beautiful», skriver Daily Mail. Hopkins har tidligere kommet i søkelyset for å ha uttalt at hun aldri kommer til å ansette en overvektig person.

- Overvektige mennesker lurer seg selv hvis de tror det å være stor er vakkert. De bruker det slagordet som en unnskyldning for å ikke trene, og å spise så mye de vil, sa Hopkins, som tror at alle mennesker egentlig ønsker å være tynne.

- Det er vanskeligere å være tynn, det krever disiplin. Plus size er bare en eufemisme for fet. Og hvem ønsker å være fet? Stort er ikke vakkert. Store mennesker kan ikke finne klær de ønsker å gå med, og jeg synes ikke at vi skal lære barna våre at å være stor er vakkert når det ikke er det, fortsatte hun.

Da hun ble spurt om hun ikke trodde det var generaliserende å si at alle ønsker å være tynne uttalte hun at «livet er enklere når du er tynn».

Wherry på sin side kunne fortelle at hun er veldig fornøyd med sitt utseende, og at vi heller skal lære barna om å være balanserte, fremfor å være besatte.

Se intervjuet her:

HTML EMBED

- For meg handler det mest om at jeg selv må bli mer fornøyd med å være en større person, og å nyte livet mitt, fremfor å konstant forsøke å gjøre meg selv slankere, sier Wherry.

Vil ikke støtte overvektige
Hopkins kom så på banen igjen for å fortelle at hun synes det er frastøtende å skulle betale skatt for at overvektige skal kunne få utført slankeoperasjoner.

- Det kjeder meg å finansielt støtte mennesker. Dette landet fokuserer for mye på støtte - det er tid for å innføre disiplin, sier hun.

Etter sendingen raste debatten på sosiale medier, kanskje ikke overraskende.

- «Stort er ikke vakkert». Det er heller ikke hat og intoleranse, Kate, skrev en.

- Hvis jeg var jenta som satt på sofaen hadde jeg klappet til Katie Hopkins. Hun er så frekk, skrev en annen.

Kate tok til Twitter for å forsvare seg.

- Mange overvektige mennesker som twitrer om hvor rasende de er. Slapp av, kjære dere. En tweet er nok trening for i dag.

Reklame

Kurs: Dette må du vite om vin og bobler til 17. mai

Kommentarer til denne saken