Gå til sidens hovedinnhold

Sjokkerende bilder på nettet

Hennes tynne figur brukes som inspirasjon for anorektikere.

(SIDE2): En slankenettside bruker nå Kates (29) smale kropp til inspirasjon for at unge kvinner skal sulte seg og kopiere hennes figur.

Følg Side2 på Facebook - klikk her!

«Thinspiration»
Nettstedet har dessuten manipulert bildene slik at det ser ut som hertuginnen ser enda tynnere ut, skriver avisen Daily Star. Hun blir nå stemplet som den nye «pin-up»-jenta for anorektikere og på nettsiden står det følgende:

«Kall det hva dere vil, proana, kaloritelling, bulimi, anoreksi - det handler om begjæret etter perfeksjon».

Kate blir brukt som såkalt «thinspiration» som går ut på å være et forbilde for folk som ofte sliter med spiseforstyrrelser og som ønsker å gå ned i vekt.

«Thinspiration betyr ikke noe negativt i dagens samfunn. Det er et positivt hjelpemiddel som hjelper deg til å fokusere slik at du når dine mål», står det videre på siden.

En av tilhengere til nettstedet er ei fjorten år gammel jente som skriver:

«Fantastisk «thinspiration». Jeg beundrer Kate!»

Side2 har funnet flere av de nevnte kommentarene med påfølgende bilder, men som DailyStar også skriver er det ikke ønskelig å navngi de spekulative nettsidene.

Mer fra Side2.no: Besøk forsiden

Har gått ned
Avisen skriver at Kate har gått ned flere størrelser i forbindelse med bryllupet som var i april. Hun skal ha byttet ut sine tidligere matvaner med et proteinrikt kosthold, men det har aldri vært noen hensikt å sette 29-åringen på noen usunn diett men at hertuginnen aldri har blitt satt på en usunn diett. Blant annet så måtte man forandre Dianas forlovelsesring og gjøre den mindre slik at den ville passe på Kates tynne finger.

Flere som blir misbrukt
Det er ikke bare den pene brunetten som opplever å bli misbrukt på nettet. Kate Moss og Victoria Beckham er noen av de kjendiskvinnene som ofte er å finne på slike «thinspiration»-nettsteder.

- Det er mulig å være både slank og frisk, og det er mulig å være alvorlig under- eller overvektig som en følge av helt andre medisinske årsaker. Flere kjente personer har uttalt hvor frustrerende det er å finne ut at bilder av dem misbrukes og manipuleres, sier Susan Ringwood til Daily Star. Hun arbeider i en britisk støtteorganisasjon for personer med spiseforstyrrelser.

Kate er for tiden på reise i Canada sammen med sine ektemann prins William (29). Det er ikke kjent hva hertuginnen selv tenker om bildene og det britiske kongehuset ønsker ikke kommentere saken.

Les også: Kate håper på barn

Kommentarer til denne saken