(SIDE2): Da prins William og Kate Middleton møtte pressen tirsdag ettermiddag avslørte paret at Kate får prinsens avdøde mor Dianas forlovelsesring.

Siste fra Side2: Sjekk forsiden nå!

- Som dere kanskje ser, så er det min mors forlovelsesring. Så den er åpenbart veldig spesiell for meg. På samme måte som Kate er veldig spesiell for meg nå. Så da slår jeg de to sammen. Jeg ville sørge for at min mor ikke blir utelatt i dag, at hun skulle få være med på denne opplevelsen, sa William til pressen.

Dianas ring
Ringen er oval med blåfarget 18-karats safir og diamant. Da Diana valgte ut ringen i 1981 var prisen 28.000 pund, eller rundt 280.000 norske kroner. Ringen ble produsert av gullsmeden Garrard.

I sin tid ble ikke ringen spesiallaget til prinsesse Diana, slik at allmenheten også hadde mulighet til å kjøpe ringen, skriver Daily Mail.

På pressekonferansen fortalte William at tiden var inne for et bryllup.

- Jeg husker faktisk ikke hvor mange år det har gått siden vi ble sammen. Men nå er timingen riktig, og jeg er veldig glad for at jeg har fridd, sier William.

- Har det veldig bra sammen
Prins William fortalte at han gleder seg til å bli ektemann.

- Vi har det veldig bra sammen, har god humor og hun har også vaner som jeg trives godt med, sa prinsen høflig.

Kate Middleton fortalte på pressekonferansen at hun erkjenner at oppgaven som står foran henne er stor, men at hun ser fram til å utfordringene «på strak arm», med hjelp fra William.

- William er en god lærer, og jeg ser fram til at han vil hjelpe meg underveis, sa Middleton.

Charles: - De har øvd lenge nok
I ettermiddag uttalte også prins Charles, Dianas tidligere ektemann og prins Williams far, seg om forlovelsen for første gang.

- Jeg er begeistret. De har jo øvd lenge nok, sa Charles til en lattermild forsamling.

Også Kate Middletons foreldre holdt et pressemøte i ettermiddag.

- Vi er veldig glade for dagens nyhet, og gleder oss veldig til et bryllup en gang neste år. Som dere vet har Catherine og prins William datet i flere år, noe som har vært flott for oss fordi vi har blitt godt kjent med William. Vi synes alle at han er fantastisk og vi er ekstremt glad i ham, uttalte Kates far, Michael Middleton, på vegne av ham selv og kona Carole Middleton ifølge flere britiske medier.

- Et vidunderlig par
- De utgjør et vidunderlig par, er morsomme å være sammen med og vi har ledd mye sammen. Vi ønsker dem all lykke i framtiden, sa Michael Middleton.

Etter flere års forhold, fridde prins William til sin Kate på en ferie i Kenya i forrige måned.

Flere britiske kongeeksperter omtaler neste års bryllup som den største kongelige begivenheten i landet «i dette århundret».

Siste fra Side2: Sjekk forsiden nå!