Gå til sidens hovedinnhold

«Kidnappet» Kate-kopi

Speiderøvelse får kritikk.

(SIDE2): En britisk speidergruppe får kritikk etter at de leide inn skuespillere og arrangerte en øvelse hvor terrorister tilsynelatende kidnappet prins Williams forlovede, Kate Middleton. Alt var satt i scene, men opplegget stemples som svært upassende i britiske medier.

Mer fra Side2.no: Besøk forsiden

Rundt 300 barn og ungdommer i alderen 11 til 15 år deltok i øvelsen hvor de fikk se hvordan «Kate Middleton» ble overfalt og dratt vekk fra sin prins av terrorister iført finlandshetter. En skuespiller i rollen som prins William ba deretter speiderne om hjelp til å finne igjen sin fremtidige dronning, skriver avisen Daily Mail.

- Jeg synes ikke det var upassende. Speiderungene elsket det, og syntes det var veldig morsomt, sier Brian Shelley ifølge Daily Mail.

Sikkerhetsopplegget rundt den ekte Kate Middleton har blitt styrket etter at hun i november i fjor forlovet seg med prins William av Wales.

- Svært upassende
- Ideen om å kidnappe noen, og spesielt Kate Middleton, som snart blir medlem av kongefamilien, vitner etter min mening om dårlig dømmekraft, sier lokalpolitikeren Ros Aitken.

Dramadokumentaren «The Taking of Prince Harry», som handler om en tenkt situasjon hvor prins Harry blir kidnappet mens han tjenestegjør som soldat i Afghanistan, har tidligere møtt kritikk og har også blitt kalt svært upassende.

En talsmann for prins Charles’ hoff Clarence House, som også har ansvar for prinsene William og Harry, vil ikke kommentere speiderøvelsen.

Angrep Charles
Sikkerhetsopplegget rundt den britiske kongefamilien har vært skjerpet etter at hissige studenter i begynnelsen av desember i fjor angrep en bil med det britiske tronfølgerparet, prins Charles og hertuginne Camilla, om bord. Minst 20 demonstranter flokket seg rundt bilen mens de skrek slagord som «kapp hodet av dem», og veivet med flasker.

Prinsens Rolls-Royce var på vei gjennom handlegaten Regent Street da den ble angrepet av svært hissige demonstranter. Ingen av de kongelige ble skadet i angrepet, men politiet uttalte at de så svært alvorlig på angrepet, og flere av aktivistene ble etterlyst.

I 1974 mislyktes en sinnsforvirret mann i å kidnappe prins Williams tante, prinsesse Anne.

Reklame

Oppdateres daglig: 10 kupp du gjør i dag

Kommentarer til denne saken