(LXUS.no) Nylig ble den tidligere omtalte gullstatuen av Kate Moss avduket på British Museum i London. Statuen viser supermodellen posere i en forholdsvis utfordrende yogastilling. Museet beskriver skulpturen som «den moderne Afrodite», og vil ha den utstilt fram til januar 2009.

Det er kunstneren Marc Quinn (44) som står bak kunstverket som går under navnet «Siren». Ifølge BBC.co.uk er den gylne skulpturen verdt hele 16 millioner kroner.

Sirenen er av de mer oppsiktsvekkende verkene som stilles ut på samtidsskulptur-utstillingen «Statuphilia». Her vil verker av kjente kunstnere som Damien Hirst og Anthony Gormley også bli utstilt. Hirst på sin side hyller igjen døden med en skulptur laget av 200 hodeskaller.

Kunstverket være den største gullstatuen som er laget siden oldtidens Egypt. Totalt veier den 50 kilo, og den består av gull tvers gjennom.

- Jeg tenkte at det neste måtte være å lage en skulptur av den personen som er det ideelle vakre i vår tid, sier Quinn.

Kunstneren Marc Quinn har tidligere fått avisoverskrifter da han laget et selvportrett i frossent blod. Han har laget fire slike byster av sitt eget blod som dokumenterer hans oppvekst.

Ønsker du å ta statuen ved nærmere øyesyn må du ta deg over til British Museum i London. Der stilles statuen av Kate Moss ut som en del av utstillingen «Statuphilia» som tar for seg ulike samtidsskulpturer.