(SIDE2): Kate Moss var bare 14 år gammel da hun ble oppdaget på JFK flyplass i, New York.

Den unge jenta var på vei hjem til England etter en ferie på Bahamas da modellagenten Sara Doukas kom bort til henne.

Anti-supermodell
En stjerne var dermed født, men det var imidlertid ikke før Moss var 16 år gammel at modellkarrieren skjøt fart. Fotografen Corinne Day foreviget Kate i et knippe sort/hvitt-bilder for det britiske magasinet «The Face» og disse ble lagt merke til.

Med sine knappe 1, 70 centimeter over bakken, og litt uflidde utseendet, ble Kate merket som en anti-supermodell. Med sitt noe alveaktige utseendet sto hun i sterk kontrast til datidens supermodeller som for eksempel Cindy Crawford, Elle Macpherson, Claudia Schiffer, og Naomi Campbell, men ikke alle likte at Kate skilte seg ut.

Se flere bilder av Kate Moss i bildekarusellen nederst i saken!

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Dårlig forbilde
Modellen fikk nemlig «æren» av å ha introdusert den såkalte heroinlooken, som ble så populær på 90-tallet.

Etter at Kate stilte opp i en kampanje for Calvin Klein fikk hun massiv kritikk rettet mot seg, og mange kalte henne et dårlig forbilde. Hennes tynne figur gjorde at mange mente Kate var anorektiker, og den daværende amerikanske presidenten, Bill Clinton, uttalte seg også kritisk til den skremmende trenden med svært tynne og uflidde modeller.

Kate gikk ved flere anledninger ut og forsvarte vekten sin, ved å understreke at hun på ingen måte var anorektisk.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Mest sexy
Kate har ved flere anledninger figurert på Mest sexy-listene.

I 1999 kom hun på niendeplass på Maxims liste over de 50 mest sexy kvinnene i verden. I 1995 havnet hun på 22. plass i FHMs kåring av verdens 100 mest sexy kvinner, og Arena utpekte Moss som verdens mest sexy kvinne i ett av sine jubileumsnummer.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Godt betalt
Den lange modellkarrieren har også gjort at Kate har tjent gode penger. Hun har ved flere anledninger vært en av de best betalte modellene i verden.

Med kampanjer for Gucci, Dolce & Gabbana, Calvin Klein, Chanel, Rimmel, og Bulgari på merittlisten har Kate gjort seg bemerket over hele verden, og hun har ved flere anledninger prydet forsiden av de aller største motemagasinene.

Fortsatt jobber Kate som modell, og nylig fikk hun mye oppmerksomhet for bilder som ble foreviget av henne i forbindelse med en reklamekampanje for selvbruningsmerket, St. Tropez. Med et forførende blikk viser Kate hvor selvsikker og sexy hun er der hun ligger og slikker sol - helt naken.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Stilikon
39-åringen blir også ansett som et stilikon, og hun har vunnet mange priser for sin unike stil. Kate for også æren av å ha popularisert produkter som for eksempel Ugg-skoene, smale jeans og flate ballerinasko.

Fortsatt figurerer skjønnheten på Best Kledd-listene og kvinner verden over kopierer fortsatt stilen hennes.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Skandaleprinsesse
Privatlivet til kate har også vært av stor interesse for publikum.

Delvis fordi modellen har vært involvert i en rekke skandaler opp gjennom årene. Mye oppmerksomhet fikk for eksempel hennes forhold til Babyshambles-vokalisten Pete Doherty. Bilder av Kate som ser ut til å sniffe kokain ble lekket til pressen, og konsekvensene for Kate var store.

Modellen ble nemlig droppet av både H&M, Chanel og Burberry, og Kate gikk ut med en offentlig unnskyldning uten at hun vedkjente seg stoffmisbruket.

Forholdet med Doherty tok slutt i 2005 etter at sangeren avbrøt et rehabiliteringsopphold før han var ren.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Bryllup
Men Kate Moss har hatt mange menn i sitt liv.

Hun var for eksempel sammen med Johnny Depp fra 1994 til 1998, og de to var også forlovet i et par måneder for relasjonen tok slutt. Kate har også ett barn, Lila Grace Moss Hack (11), sammen med Jefferson Hack.

I 2007 begynte Kate imidlertid og date The Kills-gitaristen Jamie Hince, og paret giftet seg i 2011. Kate bar en lekker kjole fra John Galliano og både Kates datter og hennes norskættede stesøster, Charlotte Moss, var brudepiker.

SE FLERE BILDER AV KATE HER:

5520