(SIDE2): Juleskiva til Kurt Nilsen er blitt en suksess.

160.000 solgte plater
Kurt Nilsen har sammen med Kringkastingsorkesteret solgt utrolige 160.000 eksemplarer av CDen «Have Yourself A Merry Little Christmas». Jan Fredrik Karlsen er Kurt Nilsens manager, og han er strålende fornøyd med rekordsalget.

- Vi er utrolige takknemlige for at publikum fortsetter å vise sin kjærlighet til det Kurt gjør. Salget er langt over hva vi kunne drømme om, så dette er helt utrolig, sier Karlsen til «God Kveld Norge».

Karlsen forteller at han var langt fra sikker på om dette vil bli en stor suksess eller ikke.

- Det var et modig valg og tørre å gi ut en juleplate. Dette er helt på siden av det han gjør til vanlig, og det er ingen automatikk i at det skal fungere. Men det har tydeligvis gjort, sier han.

Mer fra Side2.no: Sjekk forsiden nå

Blandet kritikk
Juleplata fikk nemlig ikke de beste anmeldelsene da den kom ut. Side2 og Dagbladet ga skiva terningkast tre, mens VG ga den en toer.

- På de norske låtene, som skiller seg kraftig fra de amerikanske/engelske, er Kurt i sitt ess og det er interessant i seg selv. På de engelskspråklige standarlåtene blir det for likt det du har fra før av på tusenvis av julesamleplater. Du skal være veldig glad i Kurts stemme i seg selv for å ville ha de versjonene som er på platen, skrev Side2s anmelder.

Les Side2s anmeldelse her: Her er alle årets juleplater

Men anmeldelsene ser ikke ut til å skremme folk fra å kjøpe CDen, og juleplata er til nå Kurt Nilsens mestselgende soloplate.

Få siste nytt fra Side2.no: Klikk her!