Gå til sidens hovedinnhold

Kate sikrer tittelen sin

Kan bruke hertuginnen av Cambridge på salgsvarer.

(SIDE2): Hertguinne Catherine (31) har søkt til Intellectual Property Office for å sikre seg tittelen sin, og slik at den kan blir brukt på et bredt utvalg av varer og tjenester.

Beskyttelse
Britiske medier skriver at navnet kan brukes til å selge alt fra klær til sminke og sko, så er det først og fremst i forbindelse med stiftelsen til prins William (30), Kate og prins Harry (28) at navnet vil bli brukt. Men den kongelige tittelen er nå beskyttet mot å brukes av andre i salgsøyemed, og er sikret hertuginnen selv.

Den veldedige stiftelsen ble opprettet da paret giftet seg for snart to år siden, og benyttes til å få inn penger til et bredt spekter av veldedige organisasjoner. En talsperson sier til den britiske avisen The Telegraph at navneendringen kom som følge av at de endret navnet på den rojale stiftelsen og logo i fjor. Det beskytter også mot at utenforstående kan benytte seg ulovlig av hertuginnenavnet.

- Vi inkluderte klær i tilfelle vi velger, for eksempel for å lage T-skjorter i årene som kommer, til for eksempel maratonløpere, sier en talsperson på vegne av stiftelsen til den britiske avisen The Telegraph.

Kjoler?
En kleskolleksjon signert «Duchess by Catherine» må vi nok vente forgjeves på, men i gavebutikken på Buckingham Palace kan man nok forvente å se navnet pryde reproduksjoner av Kates smykker og andre suvenirer på sikt.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis

Kommentarer til denne saken