Alle som følger litt med i modellbransjen har hørt navnet Kate Upton.

Hun har vært de fleste herremagasiners favorittbikinimodell i ganske nøyaktig ett år - etter at hun debuterte som modell for alvor i 2011-utgaven av Sports Illustrated Swimsuit Issue - som «Rookie of the Year» - «Årets nykommer».

Siden har 19-åringen ganske enkelt tatt modellbransjen med storm, og har på rekordtid klatret fra en tilværelse som fullstendig ukjent til å i dag pryde forsiden på 2012-nummeret av Sports Illustrated Swimsuit Issue.

Bikininummeret har vært en årlig utgivelse siden 1964, og å havne på forsiden av magasinet regnes av enkelte som et tegn på å gå fra modell til supermodell.

Tradisjonen tro ble årets forside avduket med stor ståhei på prateprogrammet «Late Show med David Letterman». En gigantisk plakat var plassert bak en duk på toppen av CBS-bygningen på Manhattan, og i løpet av programmet ble forsiden avduket.

HTML EMBED

Og slik tok Kate Upton seg ut i 2011-utgaven av Sports Illustrated Swimsuit Issue:

HTML EMBED

Ble modell på dagen

Upton ble født 10. juni 1992 i St. Joseph, Michigan, men vokste opp i Melbourne, Florida. Som 16-åring dro hun på audition for modellbyrået Elite Model Management, og signerte kontrakt den samme dagen. Hun flyttet etter hvert til New York og begynte å jobbe for modellbyrået IMG Models.

Upton stod modell for Garage og Dooney & Bourke, og var også 2010-11-ansiktet til Guess, men modellkarrieren tok for alvor av da hun ble kåret til «Årets nykommer» av Sports Illustrated i februar 2011, forøvrig kun ikledt maling ...

HTML EMBED

Siden har hun jobbet for blant andre Victoria's Secret og Jenna Leigh, og har frontet magasiner som FHM, Complex og Esquire. Esquire kåret Upton til «Sommeren kvinne» 2011. GQ utropte henne til «Årets kropp» så sent som i desember 2011.

HTML EMBED
HTML EMBED
HTML EMBED

Se noen tidligere bilder av Kate Upton her:

4246

Kate Upton er forøvrig aktiv på Twitter. Der poster hun bilder som dette:

Fra modell til supermodell

Sports Illustrated Swimsuit Issue har vært en årlig utgivelse siden 1964. Å havne på forsiden av magasinet regnes av enkelte som et tegn på å gå fra modell til supermodell, ifølge Wikipedia.

Magasinet krediteres dessuten med å ha gjort bikinien til en legitim klesdrakt.

Det var redaktør Andre Laguerre som kom på ideen å gi ut et nummer med en vakker kvinne i bikini på forsiden. Målet var å øke salgstallet i de normalt trege vintermånedene. Det første nummeret hadde den ukjente frisøren Babette March på forsiden, men siden har modeller som Elle Macpherson, Rachel Hunter, Heidi Klum, Tyra Banks og Marisa Miller hatt æren.

LES OGSÅ:

Fremdeles er det mestselgende bikininummeret magasinet fra 1989 som markerte 25-årsjubileet.

Sports Illustrated har publisert alle coverne fra 1964 og frem til i dag på nettsiden sin, med lenker til alle artiklene som har stått på trykk. Vel verdt å bruke litt tid på.

LES OGSÅ: