Supermodellen Kate Upton ble ikke virkelig «super» før i 2012. Etter å ha blitt lansert som modell for alvor i 2011-utgaven av Sports Illustrated Swimsuit Issue - som «Årets nykommer» - prydet hun året etter forsiden av den legendariske bikiniutgaven.

Sports Illustrated Swimsuit Edition har vært en årlig utgivelse siden 1964, og å havne på forsiden av magasinet regnes av enkelte som et tegn på å gå fra modell til supermodell.

Og nå understreker magasinet Uptons status som modell, ved å plassere henne på forsiden av magasinet nok en gang.

Mon tro hvilken salgsrekord hun skapte sist?

Denne gangen kliner magasinet virkelig til. 20-åringen stiller opp splitter naken, riktignok med maling på kroppens edleste deler.

- Jeg føler meg helt klart naken, fordi jeg er naken. Det er bare maling. Du kan gå hjem og smøre litt maling på selv, det er akkurat slik det føles, sier Kate Upton om fotoseansen.

HTML EMBED

Det er ikke første gang den samme modellen har blitt valgt to ganger på rad, men det har ikke skjedd siden Elle Macpherson prydet forsidene tre år på rad, fra 1986 til 1988.

Videobonanza

Den offisielle nettsiden til Sports Illustrated Swimsuit Edition er vel verdt et besøk, den er tydelig bygget med synsopplevelsen i sentrum.

På nettsiden er det også publisert en rekke videoer og bilder av samtlige modeller. Her har vi plukket ut noen severdigheter rundt forsidemodellen selv:

HTML EMBED
HTML EMBED
HTML EMBED

Tradisjonen tro ble årets forside avduket med stor ståhei på prateprogrammet «Late Show with David Letterman». En gigantisk plakat var plassert bak en duk på veggen av av CBS-bygningen på Manhattan, og i løpet av programmet ble forsiden avduket.

Det var imidlertid ingen overraskelse hvem som prydet forsiden. Nyheten ble sluppet allerede 8. februar på Sports Illustrated-bloggen Extra Mustard. Blggen har for øvrig publisert dette helt ok bildet av Kate i kroppsmaling.

Dagen etter bekreftet magasinet nyheten på Twitter.

HTML EMBED

Ble modell på dagen

Upton ble født 10. juni 1992 i St. Joseph, Michigan, men vokste opp i Melbourne, Florida. Som 16-åring dro hun på audition for modellbyrået Elite Model Management, og signerte kontrakt den samme dagen. Hun flyttet etter hvert til New York og begynte å jobbe for modellbyrået IMG Models.

Upton stod modell for Garage og Dooney & Bourke, og var også 2010-11-ansiktet til Guess, men modellkarrieren tok for alvor av da hun ble kåret til «Årets nykommer» av Sports Illustrated i februar 2011, også den gang kun ikledt maling ...

Siden har hun jobbet for blant andre Victoria's Secret og Jenna Leigh, og har frontet magasiner som FHM, Complex og Esquire. Esquire kåret Upton til «Sommeren kvinne» 2011. GQ utropte henne til «Årets kropp» i desember 2011.

Fra modell til supermodell

Sports Illustrated Swimsuit Issue har vært en årlig utgivelse siden 1964. Å havne på forsiden av magasinet regnes av enkelte som et tegn på å gå fra modell til supermodell, ifølge Wikipedia.

Magasinet krediteres dessuten med å ha gjort bikinien til en legitim klesdrakt.

Det var redaktør Andre Laguerre som kom på ideen å gi ut et nummer med en vakker kvinne i bikini på forsiden. Målet var å øke salgstallet i de normalt trege vintermånedene. Det første nummeret hadde den ukjente frisøren Babette March på forsiden, men siden har modeller som Elle Macpherson, Rachel Hunter, Heidi Klum, Tyra Banks og Marisa Miller hatt æren.

Fremdeles er det mestselgende bikininummeret magasinet fra 1989 som markerte 25-årsjubileet.

Sports Illustrated har publisert alle coverne fra 1964 og frem til i dag på nettsiden sin, med lenker til alle artiklene som har stått på trykk. Vel verdt å bruke litt tid på.