Kate Walsh
Tim’s House
Mercury/Universal

Søtt, uskyldig, vakkert, intimt og ekte. Musikken til britiske sangeren og låtskriveren Kate Walsh er helt i tråd med dagens favorittoppskrift på poprock. Men gode oppskrifter tiltrekker mange kokker, og har Walsh det som skal til for å skille seg ut?

Tja. Det er liten tvil om at hun kan synge, og ektheten som stråler fra albumet (du kan høre bølgeskvulpet utenfor opptaksrommet på «Is this it?») er påtakelig. Det er likevel lite virkelig minneverdig ved «Tim’s House».

Walsh kan høres litt ut som Joni Mitchell, selv om hun riktignok rekker legenden opp til skjørtekanten og knapt nok det. Litt av kosecountryen til KT Tunstall kan også nevnes i forbindelse med Kate Walsh, men først og fremst står jo Walsh på egen ben med sin egen, enkle og søte, lille musikk.

Det forundrer ikke om Walsh dukker opp med et knallalbum i fremtiden, men «Tim’s House» er dessverre for anonym til å sette skikkelig spor i en sjanger som begynner å bli like full som popens.

Er du på jakt etter en ny, folkelig gitarist med stemmen til en jordisk engel, kan «Tim’s House» likevel være verdt et lytt.

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!