(SIDE2): Mange forbinder den tidligere missedronningen Kathrine Sørland med bryllup.

Og det med god grunn.

- Brudene klarte seg
Foruten å drive egne brudesalonger, er hun ofte å se på catwalken og magasiner i lekre bryllupsantrekk.

Hun var også i sin tid redaktør for et reisemagasin med fokus på bryllupsreiser, og nå blir hun også å se på skjermen i forbindelse med et bryllupsprogram som sendes på TV 3.

- Jeg slapp å gå i alle bryllupene. Brudene klarte seg helt fint på egen hånd, og det er jeg glad for, hvis ikke tror jeg faktisk at jeg hadde blitt litt lei av bryllup, innrømmer Sørland overfor Side2.

- Chick-fight
I programmet «3 Bryllup og en brudeferd» får TV-seerne følge tre bruder og deres bryllup.

Alle brudene er med på hverandres bryllupsfeiringer. Hver brud gir så poeng på alt fra kjolen til underholdningen. Til slutt møtes alle brudene, samt Sørland, for å gå gjennom det de har vært med på og den bruden som får flest poeng fra de andre deltakerne vinner en luksusreise for to.

- Alle ville jo vinne reisen, så du kan si at det ble litt bitching. Skikkelig chickfight, men på et kontrollert plan, forteller Sørland.

Reisene går til fjerne strøk som Thailand, Sør-Afrika, Sør-Amerika og Maldivene, og Sørland synes selv premiene var imponerende.

- Det er jo en helt syyyk premie, utbryter hun.

Øye for detaljer?
Den første uken er det tre svært så forskjellige bruder vi får møte.

Først ut er den tidligere cheerleaderen Mana Rambod, som skal gifte seg med basketballspilleren Thor Afam Hagen. Deretter får vi være med når Kristina Alexandersen får sin Stein-Erik Val, samt når Great Garlic Girls-stjernen, Terje Schrøder, står hvit brud i Frogner kirke.

De tre bryllupene er svært forskjellige, og ikke alt faller like godt i smak hos de konkurranseorienterte brudene. Vi får også erfare at man skal ikke tro på alt man hører, da brudene får høre ting fra de andre deltakeren som egentlig stemmer.

- Vi har hatt øye for detaljer, både hverdagsliv og luksus. Jeg tror vi har en sjanse, sier Mana Rambod om sitt eget bryllup med persisk-afrikansk tilsnitt. Men Terje Schrøder er ikke helt enig når han ser at glassene er av plast.

- Plastikk, det får jeg fnatt av, men lokalet var flott pyntet. Fine farger, sier han om det oransje temaet.

17-åring gifter seg
- I løpet av sesongen får vi være med på et lesbisk bryllup, dragbryllup, bondebryllup, motorsykkelbryllup, indisk bryllup, det er så mye forskjellig, informerer Sørland.

Og selv om norske kvinner i Norge har en gjennomsnittsalder på nærmere 34 år når de gifter seg, er det noen som går til alteret litt tidligere enn andre.

- Det blir også et ungdomsbryllup. Det er en 17-åring som skal gifte seg, avslører Sørland.

«3 Bryllup» har sesongpremiere på TV 3 mandag 7. februar kl. 19:30.