(SIDE2): Den tidligere missedeltakeren og programleder på TV3 holdt denne helgen bryllupsmesse midt i Oslo sentrum. Der viste hun nyheter innen brudekjoler fra sin egen butikk - Agape.

Se bilder fra brudekjolevisningen nederst!

Klassisk brud
Bryllup er for mange en klassisk og tradisjonell dag der kjolene, kakene og pynten gjerne har klare likheter - men det er alltid lov å leke litt og gjøre dagen til helt sin egen.

Kathrine Sørland var spent på å vise fram sine splitter nye brudekjoler for anledningen og hun sier den klare minimalismen vi har sett tidligere på 2000-tallet begynner å forsvinne. Tilbake er de større kjolene, lange slør og rike detaljer av perler og broderier.

- Det er alltid litt nytt hvert år, og denne sesongen ser vi store kjoler med klassiske, enkle snitt, sier Kathrine til Side2 rett før showet skal starte.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Mye tilbehør
Hun er glad i tilbehør til bruden også, og forteller at man gjerne kan kjøre på litt ekstra på den store dagen.

- Lange og store slør ser vi mye av. Tilbehør som tiara og glitrende smykker som synes skikkelig, sier hun.

Og brudemodellene viser at man absolutt skal få føle seg som en prinsesse på den store dagen - her er det både store øreringer og tiaraer som gjelder.

Alt er lov
Litt etikette får man også med seg under visningen - forlovernes kjoler skal stå i stil til brudens.

- Har bruden en lang kjole, så synes jeg også at forloveren bør ha det, sier Kathrine som for anledningen har fått satt opp håret i skikkelig Audrey Hepburn-stil.

- Håret er selvsagt en stor del av det hele og jeg liker veldig godt klassiske frisyrer. Men her er alt lov, utslått, krøller og oppsatt - helt etter individuell smak og hva som passer til kjolen, forteller den nesten nybakte mammaen til Side2.

På catwalken ble det vist alt fra romantiske og klassiske kjoler til det helt enkle på den ene siden til mer eventyraktige kjoler med store volanger og broderier - vide ermer var det også på en del av kreasjonene.

Klare for bryllup
Under visningen hadde flere hundre par og veldig mange kommende bruder tatt veien til House of Oslo i Vika, og Side2 får øye på et svært forelsket par som titter på ringer.

- Vi skal gifte oss 4. juli, smiler Ida Marie Rolstad (23) og Per-Olav Holen (23) til Side2. Selv om det meste er på plass, så de sitt snitt til å titte litt på de diverse standene med reisebyråer, kakesmaking og frisører som var til stede på bryllupsmessen.

- Kjolen fant jeg for et år siden i USA, så den er klar, sier Ida Marie. Frieriet fant sted i Barcelona for halvannet år siden.

- Det var en overraskelsestur, hun skjønte ingenting før vi var på Gardermoen, sier Per-Olav. De tok ikke flytoget ut, men et lokaltog, så Ida Marie ble veldig overrasket da hun forsto at de skulle til utlandet.

- Men jeg visste at frieriet kom, det var toårsdagen vår og jeg hadde vel kanskje mast litt på det, ler hun.

Det meste er i boks til den store dagen, men kake har de ennå ikke fått i boks.

- Det blir sjokoladekake, for det er det eneste vi liker begge to. Men vi skal nok smake litt på de variantene som er her i dag, sier Per-Olav.

1574