(SIDE2): Kathrine Sørland, programleder og moterådgiver i Lindex, har full koll på hva som rører seg i moteverdenen. I sommer er hun selv svært glad i den maritime stilen, gjerne i kombinasjon med en elegant og avslappet Hamptons-inspirert stil.

Prikker og striper
- Vi ser at det er mye prikker og striper som gjelder i sommer. Det blir en litt sånn Hamptons-look, men med en liten tvist. Man kan gjerne bruke striper og prikker om hverandre, enten i kombinasjon eller prikker på prikker, og striper på striper, sier Sørland til Side2.

Når det kommer til farger er det de sterke fargene som regjerer, ifølge den tidligere Frøken Norge-vinneren.

- Signalfargene kan gjerne kombineres med denim. På et av bildene har jeg på meg en knallfarget bikinitopp sammen med en gul t-skjorte og denimshorts. Denne lille fargedetaljen gir hele antrekket enda mer av den sommerlige looken, sier hun.


(KLIKK PÅ BILDENE FOR Å SE STØRRE VERSJON.)

Mer fra Side2. no: Sjekk forsiden nå

Denim, denim, denim
Ellers er dongerishorts, og generelt dongeri et must.

- En dongerishorts kan du bruke til absolutt alt. Det trenger jo ikke være de helt korte shortsene, du kan også velge en lengre variant. På byen kan du bruke den til høye hæler og en kul topp, og til fest fungerer det sammen med bare converse og en singlett, sier hun.

Personlig synes Sørland at shortsen er finest uten strømpebukser, men om du likevel ønsker å dekke deg litt mer til anbefaler hun noen som ikke er for tette.

- Nå er det sommer, og da tar vi av oss strømpebuksene, synes jeg. Men det skal jo også sies at vi tross alt bor i Norge, og vi skal jo ikke fryse heller. Det finnes mange fine, lette strømper som kan være kule til, sier hun.

Jeans er aktuelt hele året, men trendfasongene varierer gjerne. Denne sesongen har boyfriendjeansen gjort sitt store inntog.

- Boyfriendjeans er stilig, men jeg tror det er viktig å finne en god balanse. Selv synes jeg at jeg ser helt rar ut i boyfriend jeans, man får jo verken rumpe eller hofter og silhuetten blir generelt ganske uformelig. Derfor balanserer jeg det ut med skikkelig feminine overdeler, og gjerne høye wedges. Om man blander inn noen feminine elementer kan det være så mye «boyfriend» det bare vil, stilen blir likevel superkul.

En enkel sommerkjole er egentlig alt du behøver
For dem som kanskje ikke er så veldig moteinteressert, men som likevel har lyst til å kle seg fint i sommer anbefaler Sørland en klassisk sommerkjole.

- Mye mønster er fint, men man kan også gå for bare en ensfarget, enkel sommerkjole. Enten lang eller kort. Bruk den sammen med ulike smykker eller store assesoarer som hatter eller vesker. Har du bare en fin sommerkjole i skapet er du sikret både til fest og til hverdags.

- Hva er det ultimate antrekket for en sommerfest?

- En flott, fargerik sommerkjole. Gjerne en kort en, som brukes sammen med kilehæler. Ingenting slår det. Om du er mer rocka, som jeg selv liker å være, så kan du gå for en shorts, sammen med en t-skjorte, en kul dressjakke og høye pumps, sier Sørland.

Når det kommer til tilbehør er det en ting du burde skaffe deg i sommer, nemlig en hatt.

- Vi har jo utrolig mange varianter å velge mellom akkurat nå, men spesielt er det den elegante parisiske hatten, eller den litt mer cowboyaktige som gjelder. Annet tilbehør som er stilig er den store strandvesken, den kan du bruke både til hverdags og fest.

Selv har Sørland flere planer for sommeren, blant annet skal hun en tur til Spania sammen med familien, og hun skal også en tur til hjembyen Stavanger. Ellers blir det litt jobbing – Sørland er nemlig i gang med sin tredje dokumentar for TLC.

Oppsummerte nøkkelplagg:
- Boyfriendjeans
- Dongerishorts
- Et eller annet med striper eller prikker
- En hatt
- En stor strandbag
- Et eller annet med blonder
- En lett sommerkjole i vårlige toner
- Maxikjole eller maxiskjørt