(SIDE2): - Drit og dra, sier jeg bare. Folk er så flinke til å slenge med leppa med en gang det er et eller annet de ikke liker, tordner Kathrine Sørland (30) overfor Side2.

Siste fra Side2: Sjekk forsiden nå!

Modellen og programlederen er svært skuffet og sint over kritikken som haglet mot Pia Haraldsen og brudesalongen Agape under Oslo Fashion Week forrige uke.

- Slutt drittslengingen
I 2006 startet Sørland Agape-forretningen, som har gjort stor suksess med sine brudekolleksjoner.

Men etter motevisningen forrige torsdag ble Agape og Pia Haraldsen kritisert for dårlig søm og form, for å være ukreative og for å lage kjoler som var utrendy.

Kathrine Sørland selv var bortreist på ferie da kritikken sto på som verst, men tar nå bladet fra munnen, og refser kritikerne.

- Jeg synes kritikken er fullstendig lavmål, og jeg synes den er teit. Folk bør holde de negative holdningene for seg selv, og heller fokusere på at alle bør få en sjanse og slutte og slenge dritt, rett og slett, sier Sørland.

- Kunne gått catwalken selv
At klærne holdt på å falle av enkelte av modellene som gikk på catwalken, skremmer ikke Sørland fra å skulle gå med Pia Haraldsens klær.

- Selvfølgelig kunne jeg også ha gått på catwalken den dagen. Men jeg ville nok helst ha sittet på første rad og fått nyte showet, sier Sørland.

Til tross for all kritikken er Kathrine Sørland for tiden i fullt arbeid med å fullføre innspillingen av en ny, norsk tv-serie om bryllup som skal gå på TV3 i vinter.

MC- og homsebryllup
I tv-serien «Tre bryllup og en brudeferd» skal et tv-team og Kathrine Sørland følge flere gifteklare par i planleggingen og gjennomføringen av deres bryllup, og parene konkurrerer seg imellom om å ha det beste og mest gjennomførte bryllupet.

- Det er så mange ulike typer bryllup; fra MC-bryllup og Color Line-bryllup til homsebryllup og tradisjonelt bryllup, sier Sørland.

Selv giftet 30-åringen seg i juli 2006 med Andreas Holck, uten at det skal hindre henne fra flere bryllup.

. Jeg er nok på grensen til det fanatiske i bryllupsinteresse. Jeg elsker bryllup. Jeg skulle ønske jeg kunne giftet meg flere ganger. Kanskje om noen år, undrer Sørland.

Sørland beskrives seg selv som født til å jobbe med bryllup.

- Derfor startet jeg også brudesalongen Agape. Den gjør at jeg får levd ut lidenskapen min, sier Sørland.

Advarer mot svigers
Samtidig som hun ser alle positive sider ved bryllup, innrømmer Kathrine Sørland at bryllupet også kan skape splid og uenighet i en familie.

- Det er klart at om man lar svigerforeldre komme inn og bestemme for mye, så kan det ødelegge et bryllup. Et viktig råd er å si ifra til svigerforeldrene om hvor grensene går. Det kan være veldig ille å involvere svigerforeldre uten sperrer i bryllupsforberedelsene, sier Sørland.

Hun understreker at det som regel går veldig fint.

- Mange har et veldig godt forhold til svigerforeldrene, og de bidrar på en positiv måte til bryllupsforberedelsene, sier Sørland.

TV3 har foreløpig ikke satt noen premieredato for «Tre bryllup og en brudeferd», men regner med at programmet vil gå på lufta sen høst eller i vinter.

Siste fra Side2: Sjekk forsiden nå!