(SIDE2): Tidligere Frøken Norge, fashion advisor i Lindex og generelt moteinteresserte Kathrine Sørland beskriver seg selv som «schizofren» når det kommer til stil.

- Jeg forandrer meg hele tiden. Jeg elsker å prøve ut nye stiler, alt etter hvordan dagsformen er. Men sånn generelt er jeg ofte ganske klassisk og rocka i stilen, sier Sørland til Side2.

Modellens klesråd
Kathrine tipser om at det kan være lurt å investere i noen dyrere basisplagg, som vesker og sko - noe hun selv gjør.

- Jeg kan kjøpe mye billig, men sko, vesker og jakker synes jeg burde være av god kvalitet. Spesielt siden vi har så kalde vintre er det greit å ha en skikkelig god og varm dunjakke.

Når det kommer til designermerker, er Gucci hennes store favoritt. Og hun har nylig kjøpt en veske fra det italienske motehuset.

Mer fra Side2.no: Besøk forsiden

- Gucci er både klassisk og elegant, og viser helt råflotte kreasjoner. Jeg liker også den nyeste kolleksjonen til Louis Vuitton, som jeg synes var skikkelig nusselig og 50-tallsish. Av skandinaviske merker er jeg glad i Samsøe & Samsøe, Wiksen og Kathrine Nørgård, sier hun.

Selv om hun ikke nødvendigvis har lyst til det, så går hun ofte for komfort fremfor stil - men ikke når det kommer til sko.

- Det som er så dritt med å bo i dette landet, er at man ofte må velge komfort foran stil. Jeg elsker jo å gå med høye hæler, og selv midt på vinteren så går jeg ikke med flate støvletter. Jeg er rett og slett en sånn som får vondt i beina av å gå med joggesko eller andre flate sko.

Denne våren har hun stor tro på denim i kombinasjon med sterke farger.

Her er hennes til siste motekjøp:

1. Grønn bukse fra Lindex
- Jeg er utrolig glad i fargede bukser. Jeg synes det gir en edge, og jeg elsker denne grønnfargen. Den er både frisk og fin, og passer til mye, sier hun.

2. Ring fra Thomas Sabo
- Jeg liker at denne ringen er et statement i seg selv. Når det kommer til smykker så er jeg spesielt glad i ringer. Jeg falt veldig for denne som også kan brukes på en daglig basis.

Ringen er formet som en slage som snoer seg rundt fingeren, og er besatt med Swarovski-krystaller.

3. Prikkete bluse fra Lindex
- Jeg elsker prikker og striper, og ruter og mønster. Prikker synes jeg er skikkelig søtt, litt «nussete». Denne sesongen har jeg gått ut av min egen komforsone, og mikser både stoffer, farger og mønster.

4. Louboutin-sko
- Dette er ekte slangeskinnspumps, og jeg elsker at de er hvite, samtidig som de har spennende detaljer. Jeg hadde faktisk ikke trodd at jeg kom til å bruke hvite pumps igjen, men nå synes jeg det er skikkelig kult, og jeg skal bruke de masse!

Kathrine forteller at på tross den stive prisen, så er ikke skoene de mest komfortable skoene å gå i, og hun døper dem «totimerssko».

5. Jakke fra Lindex
- Jeg synes denne jakken er perfekt til våren. Den dresset alt litt ned, på en måte. Har du for eksempel et paljettskjørt under, så blir hele antrekket tonet ned med denne jakken over. I tillegg elsker jeg fargen.

6. Gucci-veske
- Denne vesken kjøpte jeg da jeg var i London. Jeg så den, og måtte bare ha den med meg hjem. Jeg elsker at den er så stor og baggy, for da får jeg plass til mye ræl og rot. I tillegg likte jeg fargen. Jeg har mye sort, så jeg trengte en brun en også.

7. Øyenskygge-sett fra Too Faced
- Disse skyggene gir perfekt sotede øyne. Jeg bestiller dem på et nettsted som heter makestyle.no - de har alt, til en fin pris!

8. So-B Smykke
- Det jeg elsker med dette smykket er at hver gang jeg ser på det, så opplever jeg noe nytt. Det forteller en historie, og designeren som står bak (Børre Olsen) er helt genial. Et slikt smykke er supert til å piffe opp et enkelt antrekk med.

9. Dongeriskjørt fra Lindex
- Jeg går sjeldent i skjørt, men elsker jeans! Men dette skjørtet falt veldig i smak, så jeg måtte bare ha det. Det sitter pent på, og jeg mikser det gjerne med sterke farger eller bluser.

10. Firming Eye Pads fra Doctor Babor
- Jeg må bare tipse om dette produktet, det er Guds gave til kvinnen. Man legger dem over trøtte øyne, og når de har virket ferdig, så ser man superfrisk og opplagt ut. Det ser nesten ut som om man har vært hos en botoxlege, sier hun.

4954