(SIDE2): Kathrine Sørlands karriere skjøt fart etter at hun i 2004 kom på en fjerdeplass i Miss World, og sikret seg en ellevteplass i Miss Universe.

Siden den gang har hun både eid egen brudesalong, fortsatt å jobbe som modell og vært profilert programleder i en rekke ulike TV-prosjekter.

Nå jobber den langbente blondinen som såkalt «fashion advisor» for kleskjeden Lindex og har den siste tiden fått oppmerksomhet etter at hun i TLC-dokumentaren «Size zero» gjorde et forsøk på å gå drastisk ned i vekt. Programmet er en del av en serie merket «Det perfekte meg», og onsdag sendes program nummer to i rekken.

Les også:Måtte avbryte slankeeksperimentet

- Litt vanskeligere enn jeg hadde tenkt
I «Supermamma» har 33-åringen igjen invitert TV-kameraene inn i hjemmet sitt, denne gangen for å dokumentere sitt forhold med sønnen Leon (4 ½).

Dette gjør hun i et forsøk på å selv bli en bedre mamma, og det er gjennom egne erfaringer og i møte med andre familier at hun utforsker dagens mammaidealer.

- Jeg takket ja fordi temaet er såpass interessant, ikke minst personlig. Før jeg ble mor, så hadde jeg planen klar, jeg var sikker på at jeg skulle klare å være en supermamma med et plettfritt hjem og fersk hjemmebakst, samtidig som jeg jobbet som før. Jeg skjønte fort at det ble litt vanskeligere enn jeg hadde tenkt, sier Sørland til Side2.

Foruten å vise hvordan hun selv takler mammarollen, besøker Sørland fire andre familier som har en svært ulik tilnærming til barneoppdragelse og livet generelt - en lærerik prosess, medgir Sørland.

- Jeg har blitt mye mer bevisst på hvem jeg er, på hvem jeg vil være som mor og at jeg må slappe litt mer av. Jeg husker jordmoren min sa til meg; Det er ingen andre i verden som kan være en bedre mamma for Leon enn det du kan. Den tenkte jeg ikke så mye på da, men den har jeg tenkt på etter hvert, sier Sørland.

- Jeg tror mødre bør slutte å strebe etter bli så mye bedre enn de er. Vi skal være så himla perfekt hele tiden. Også jeg ble bitt av den basillen, fortsetter hun.

Les også:Kathrine Sørland - Supermamma?

(Artikkelen fortsetter under bildet)

- Det var veldig tøft
Som travel karrierekvinne medgir Sørland at det kan være utfordrende å kombinere mammarollen med yrkeslivet. Nøkkelen til suksess er planlegging, mener hun, samtidig som hun må tillate seg å være impulsiv.

- Det vanskeligste med å være mamma er først og fremst ikke å kunne ta hensyn til seg selv. Dette husker jeg spesielt var veldig rart helt i begynnelsen da Leon kom til verden. Det var veldig tøft plutselig å ha et menneske der som var helt avhengig av deg. Det var veldig altoppslukende, sier Sørland.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

- Man skal tenke litt egoistisk også
Det var i 2009 Sørland fikk barn med ektemannen, Andreas Holck. En tid etter fødselen sto Sørland fram og fortalte at hun hadde slitt med fødselsdepresjon. Hun medgir at denne opplevelsen har gjort at hun har kviet seg for å få flere barn.

- Ja, det har jeg tenkt mye på, og ja det var nok grunnen til at jeg ikke satte i gang og fikk flere barn. Nå er jeg mye roligere rundt dette med fødselsdepresjon for jeg har vært gjennom det og kjenner signalene, sier 33-åringen åpenhjertig.

- Men vi planlegger ikke noen flere barn med det første. Jeg har en jobb som krever at jeg er til stede. Jeg elsker jobben og karrieren min, og det er ikke alltid at den lar seg kombinere med små barn. Nå nyter jeg å ha en liten gutt og jeg koser meg masse, samtidig som jeg får utviklet meg karrieremessig, fortsetter hun.

Hun medgir imidlertid at hun alltid har sett for seg at hun skal ha flere barn.

- Jeg har lyst til å gi Leon en søster, men slik som jeg liker å leve livet mitt, så passer det ikke nå, og man skal tenke litt egoistisk også, sier Sørland, som avslører at hun holder liv i forholdet til ektemannen ved å planlegge.

- Det høres gørr ut, men familielivet krever planlegging på alle områder for at ting skal gå «smooth». Samtidig er det viktig å være litt spontane, og det er viktig at alt ikke er et A4-ark på kjøleskapet. Man må kunne finne på noe gøy på en mandag for å pleie forholdet, så lenge man har en overordnet plan.

Hun medgir samtidig at det er vanskeligere å holde kjærligheten ved like nå som de er tre, men at hverdagslykken er blitt atskillig større.

- Det er vanskeligere, men samtidig er de små øyeblikkene utrolig viktig og veldig romantiske, sier hun.

«Supermamma» sendes på TLC onsdag kl 21:00.