(SIDE2): Kathrine Sørland, TV-profil og moterådgiver i Lindex, har full koll på hva som rører seg i moteverdenen. I vår satser hun på den lyse, duse stilen, men også et stramt og androgynt snitt.

Lyst og vårlig

- Akkurat nå nærmer vi oss tidlig vår, og da kan man veldig gjerne bytte ut de sorte boblejakkene og sorte jeansene med lysere plagg, sier Sørland.

Hun synes nå at det er på tide å legge bort boblejakka, og heller gå for en fin kåpe med noe varmt under, en fin lue og et godt skjerf.

- Når det kommer til farger, ser vi at alt som er lyst og dust er populært. Knallfargene er ikke helt i vinden ennå. De lyse tonene er også enklere for folk flest å bruke, og jeg tror at lysere farger også kan gi et lite humørløft - på tross av at det fortsatt er litt mørkt og trist ute enda, sier hun.

Dette bør man alltid ha i garderoben

Den tidligere Frøken Norge-vinneren anbefaler å gå for lag på lag med lyse toner, som går i hverandre. For eksempel lysegrå, offwhite og beige.

- En stor og god strikk slår aldri feil, og har du et par av disse gode strikkeplaggene i garderoben, lover jeg at du kommer til å få bruk for dem. De går til alt - til jeans, skjørt og kjoler, sier hun.

Dette plagget inngår i Sørlands liste over plagg som alle må ha i garderoben, sammen med en jeans som sitter perfekt, en hvit eller lyseblå skjorte, en oversized veske, og et par gode pumps.

- Jeg synes også at en dressjakke og en fin dressbukse alltid fungerer, enten om du skal på jobb eller fest. Jeg liker å bruke en dressjakke med lite annet under, sier hun.

De siste sesongene har vi sett at den tradisjonelle utringningen, altså kløfta, forsvinner mer og mer.

Åpen rygg

Når er det ryggen som gjelder.

- Jeg elsker plagg som har fokus på rygg, å vise litt hud på ryggen er både sensuelt og tekkelig. Dette kan gjelde både T-skjorter og gensere, og er spesielt pent på kjoler, sier hun.

Under har hun stylet fire antrekk, som hun mener representerer den tidlige vårmoten godt.

Deler av kolleksjonen er fra Lindex`nye linje Extended.

Extended skal være et urbant tilskudd til Lindex’ øvrige kolleksjoner og kjennetegnes av en enkelhet og en skarp, moteriktig look. Plaggene er inspirert av streetwear fra de europeiske motemetropolene.

Se bildene her: