Gå til sidens hovedinnhold

Kaupthing ser rødt

Men fondene de forvalter karrer seg i pluss.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Kaupthing Norges overskudd faller fra 4,5 millioner i 2006 til 2,5 millioner i 2007. Kaupthing Absolutt går 1,2 millioner i pluss. Men selskapet som forvalter fondene går i solid underskudd.

NA24 - din næringslivsavis

Porteføljeresultatet til Kaupthing Norge faller fra 4,9 millioner til 2,9 millioner i 2007, samtidig som forvaltningskostnadene faller.

- Kaupthing Norge er et aksjefond der andelsverdien og fondsinvestorenes verdier og avkastning vil variere over tid med aksjemarkedenes svingninger og utviklingen i fondets investeringer, skriver styret i årsberetningen.

For Kaupthing Forvaltning, som forvalter verdipapirfondene Kaputhing Norge og Kauthing Absolutt, var det langtifra oppgang på bunnlinjen i 2007.

Årsregnskapet viser et underskudd på 9,4 millioner kroner etter skatt, mot underskudd på 3,5 millioner i fjor. Selskapet har imidlertid fortsatt nok egenkapital i ryggen. Per 31. desember 2007 hadde selskapet 9,7 millioner i positiv egenkapital, mot 12,1 millioner i året før.

- For å skape overskudd må salget av selskapets produkter økes. I løpet av 2007 har Kaupthing Bank sitt merkenavn blitt betydelig bedre kjent i Norge. Kaupthing Bank vil også bidra til salg av selskapets produkter. Selskapet planlegger også å lansere nye produkter i 2008. Styret mener dette legger til rette for økte inntekte fremover, skriver styret i årsberetningen.

Selskapet økte i fjor sin kostnadsbase, ved å invistere i nye IT-systemer og utvide organisasjonen. Selskapet hadde ved utgangen av fjoråret seks ansatte, derav to kvinner og fire menn.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Reklame

Her får du munnbind levert helt hjem

Kommentarer til denne saken