(SIDE2): Keiko Agena, eller Lane Kim i «Gilmore Girls» som hun er best kjent som, var 27 år gammel da hun fikk rollen som Rory Gilmores musikkfrelste, strengt oppdratte, koreanske bestevenninne. Da hun fikk rollen var hun i virkeligheten hele 11 år eldre enn rollekarakteren hennes.

Nå er ikke voksne skuespillere som spiller tenåringer noe nytt, men det er få som har klart å spille så ung så overbevisende - og egentlig nærme seg 30.

Kvikk dialog
Lane og Rory (spilt av Alexis Bledel) henger sammen som erteris i serien - som først og fremst handler om Rory og moren Lorelai. Komi-dramaserien ble raskt kjent for sin superkjappe dialog og kvikke populærkulturelle referanser til særlig filmer, historiske hendelser og kjendiser.

For å understreke den kvikke dialogen ble mor og datter i serien parodiert i «Family Guy» der de snakker så mye at hodene deres til slutt eksploderer...

Få nytt fra Side2: Klikk her!

Født på Hawaii
Hawaiifødte japansk-amerikanske Keikos fulle navn er Christine Keiko Agena, og hun er i dag 36 år. Hun startet som skuespiller da hun var bare ti år gammel - fordi hun ikke var noe god i sport, ifølge hennes egen hjemmeside.

Mens Alexis (28) på sin side har gjort karriere på film med «Sin City» og «The Sisterhood of the Traveling Pant», har Keiko holdt seg til teater og serier.

Tegnefilm
Keiko har etter «Gilmore Girls» bare hatt småroller i diverse TV-serier som «Privat Praksis» og «Akutten». Hun gir også stemme til Yori, en av karakterene i tegnefilmen «Kim Possible».

«Gilmore Girls» ble med andre ord hennes store TV-suksess.

Serien hadde premiere i 2000 og avsluttet etter sju sesonger i 2007.

HTML EMBED

«Gilmore Girls»vises på FEM hverdager klokken 18.00.