London (SIDE2:) Første gang undertegnede møtte Carey Mulligan var i verdens kaldeste rom i Berlin for «An Education».

Den nye store
Mulligan hadde utmerket seg i filmer som «Pride and Prejudice» mot Keira Knightley, og hadde gjort «Public Enemies» med Johnny Depp, «Brothers» mot Jake Gyllenhaal og skulle i gang med «Wall Street 2», der hun spilte mot og møtte kjæresten Shia LaBeouf.

Men de få som hadde sett «An Education», skjønte umiddelbart at dette var den nye store britiske stjernen.

LES INTERVJUET HER

Og nå, et og et halvt år etter er det samme, intelligente Carey vi møter, men definitivt en som har blitt langt mer vant til rampelyset. Dessuten er badekåpen byttet ut med en designerkjole hun neppe har kjøpt selv.

Byttet om
Og selv om det neppe er noe tegn, så er rollene i den nye storfilmen ”Never Let Me Go” byttet om. Der Careys gode venninne Keira Knightley spilte hovedrollen i «Pride and Prejudice», er det Carey som inntar hovedsetet i «Never Let Me Go».

- At vi er så gode venner, betyr at Keira og jeg kunne ha en mye mer åpen dialog. For eksempel har vi en scene der jeg var altfor snill. «Hvorfor spiller du det sånn, vi har kjent hverandre fra vi var små», sa Keira. Det er ikke sånn du kan si til en skuespiller du nettopp har møtt, sier Mulligan.

Men bortsett fra det mener hun at kjemi utenfor lerretet har lite å gjøre med kjemien på.

- Kjemi er en bisarr ting. Har du to skuespillere som vil nå det samme målet og har en lik forståelse av historien, så kan du få kjemi selv om de hater hverandre utenfor jobben, sier hun med et smil.

Alternativt univers
«Never Let Me Go» er etter boken til Kazuo Ishiguro («Resten av dagen» «Once we were orphans»), kåret til en av tiårets beste av The Times. Den handler om tre venner, Kathy (Carey Mulligan), Tommy (Andrew Garfield) og Ruth (Keira Knightley) som vokser opp sammen på samme skole i England, og som opplever et trekantdrama utenom det vanlige.

For de tre er ikke helt som oss andre. Og deres livsløp er kort.Det skal vi etter hvert forstå når historien skrider frem. Satt i en form for alternativt England i vår tid, har de tre en grim, og bestemt oppgave i livet som de gradvis blir klar over.

Men selv om Carey er blitt mer medievant, er det likevel mye av den spøkefulle teaterskuespilleren som gjorde det skarpt i Tsjekovs ”Måken” før Hollywood tok henne. Nå er hun i gang med actionfilmen «Drive» i Los Angeles.

- Men bare slapp av, jeg kryper fremdeles på mine knær for roller, sier hun.