(SIDE2): Keira Knightley sluttet skolen da hun var 17 år og gikk aldri på universitet, noe hun i dag angrer veldig på. Den nå 23 år gamle stjernen forteller i et intervju med magasinet Tatler at hun leser hele tiden for å føle seg smart.

- Jeg er fullstendig uskolert, sier hun ifølge Daily Mail.

Romanfilmer
Keira har spilt en av de aller største heltinnene i litteraturens verden - som i Jane Austens «Stolthet og fordom» der hun spilte Elizabeth Bennet. Hun ble svært kritikerost for sin rolle i «Om forlatelse», som er basert på boken med samme navn av Ian McEwan.

Keiras løsning på hennes uskolerte problem er derfor å lese mest mulig når hun har tid.

- Det er den eneste måten jeg kan bevise at jeg ikke er helt dum på, sier Keira. Filmstjernen slet med dysleksi da hun var liten og hadde derfor vansker med å lese. Men det har ikke stoppet henne fra å begi seg utpå store romaner og nå for tiden har hun dilla på feministisk litteratur skrevet av Germaine Greer og Mary Wollstonecraft.

Keira forteller videre at fordi hun ikke har utdannelse så føler hun at hun må bevise enda mer i ulike sammenhenger og at presset om å lese henger over henne.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Ny storfilm
Keira har flere filmer på tapetet denne høsten, men hennes neste store filmprosjekt er «The Duchess», om den skandaleombruste aristokraten Georgiana.

Denne sommeren har hun hatt premiere på filmen «The Edge of Love» der hun spiller mot Sienna Miller. I filmen kaster hun regelrett alle klærne og viser den mye omtalte kroppen.

Les mer her:- Jeg er stolt av kroppen min

Les saken her: Keiras trekantdrama

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!