Gå til sidens hovedinnhold

Keira med kalkunfjær

Den eneste «Domino»-effekten denne actionkomedien har, er at flåseriet og klisjeene baller seg på hverandre - og på Keira Knightley.

Domino – USA 2005. Regi: Tony Scott. Med Keira Knightley, Mickey Rourke, Christopher Walken, Mena Suvari, Ian Ziering, Brian Austin Green med flere.

Aldersgrense 15 år

Ja, hva skal man si – Tony Scotts «Domino» legger opp til å både være

1. Kul

2. Sexy

3. Spennende

4. Morsom

5. Ironisk

Og faller paddeflatt på de fleste områder, tross at filmen faktisk inneholder vittige og gode prestasjoner av både Christopher Walken, Mena Suvari og av alle – Tom Waits.

Det får en anmelder til å tenke at Tony Scott har en briljant overtalelsesevne og at denne filmen på papiret har måtte sett mye mer forlokkende ut enn den haugen av intetsigende vrøvl som er blitt resultatet.

Keira Knightley er Domino, den mistilpassede jenta som melder seg som dusørjeger på forbrytere som unnlater å mote opp til soning. Under sjefen Mickey Rourkes beskyttende vinge utvikler hun seg til en av de råeste damene i bransjen.

Ironisk nok blir de tøffe typene tilbudt sitt eget realityshow «The Bounty Squad» som skal ledes av «Beverly Hills 90120»-stjernene Brian Austin Green og Ian Ziering. Men selv at de to opptrer som seg selv i filmen, løfter ikke humoren nevneverdig.

Undertegnede vil tro at denne filmen har en ting å tilby unge, mannlige actionelskere – Keira Knightley. Men den ellers så dyktige Knightley er verken tøff eller sexy nok til å matche for eksempel Angelina Jolie som actionheltinne.

Enkelte replikker og scener fremkaller så visst på latteren, men de er nok ikke ment å gjøre det.

Den eneste domino-effekten i denne filmen er at filmen bare blir dårligere og dårligere ettersom den utspiller seg. Med andre ord en av de største kalkunene i år; Styr unna.

Reklame

Nå kan du trene med Norges beste trenere hjemme i stua

Kommentarer til denne saken