Gå til sidens hovedinnhold

Keiras trekantdrama

Keira Knightley sier trekant-forholdet i «The Edge of Love» er noe av det hun har forstått best på film, men av helt andre grunner enn du skulle tro.

(EDINBURGH/SIDE2): Onsdag kveld åpnet filmfestivalen i Edinburgh med den nye britiske storfilmen «The Edge of Love». Den handler om den walisiske poeten Dylan Thomas og hans to kvinner, barndomskjæresten Vera Philips (Keira Knightley) og hans kone Caitlin MacNamara (Sienna Miller).

Men for Knightley er det ikke kjærlighetstema som gjorde filmen så personlig, men rett og slett fordi den er skrevet av hennes mor, den kjente dramatikeren Sharman Macdonald.

Sjalusi
Mamma har til og med lagt inn et par sexscener for datteren.

- Nei, det uroet meg ikke at moren min vet hva sex er, sier Keira Knightley ironisk. Hun viser til og med ganske mye hud i filmen når Vera møter soldaten William Killick (Cillian Murphy), noe som forårsaker stor sjalusi fra Dylan Thomas.

- Jeg har aldri likt sexscener med BH-en på, sier hun.

Samtidig sier hun at filmen er noe av det næreste hun har gjort.

- Jeg har vokst opp med hennes historier og jeg forstår dem, sier hun.

Hun var også den første moren viste manuset til og Knightley viste det videre til en av produsentene hun jobbet med da. I håp om at filmen skulle få penger, sa hun at hun var knyttet til prosjektet – noe som ikke var direkte usant.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Gode venninner
Men et lite datteropprør fant sted da Knightley valgte seg rollen som varieteartisten Vera og ikke den opprørske Caitlin som gikk til Sienna Miller.

- Jeg finner skuespill svært intuitivt og det var Vera jeg festet meg ved, sier Knightley.

Knightley og Miller kjente hverandre fra før, men hadde aldri jobbet sammen. I dag sier de at de er blitt gode venninner.

- For meg er filmen om kvinnelig vennskap. Jeg tror de begge er ensomme og at ingen av dem egentlig har hatt et slikt vennskap med en annen kvinne før. Og det vokser ut fra kjærligheten til samme mann, sier Knightley.

Sprit mot nerver
Rollen innebærer også at Knightley måtte synge.

- Jeg var vettskremt. Jeg skulle stå der foran 200 statister og synge. Beina mine skalv så det syntes. Men etter en kopp vodka, var det plutselig ikke så farlig lenger, skratter hun.

DYLAN THOMAS:
En av vår tids mest kjente walisiske diktere.
Lagde innslag for BBC under krigen.
Var gift med Caitlin MacNamara og hadde et stormfullt ekteskap.
Skrev «Under The Milk Wood» og «Do not go gentle into that good night».

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Side2s underholdningsquiz: Vinn en iPod Nano i dag!

Reklame

- Den beste barbecuesausen vi har smakt

Kommentarer til denne saken