Gå til sidens hovedinnhold

Nesten fantastisk

Kick-Ass og Hit-Girl er tilbake!

HTML EMBED

Kick-Ass 2 - USA, 2013 - Regi: Jeff Wadlow. Med: Aaron Taylor-Johnson, Chloë Grace Moretz, Christopher Mintz-Plasse, Jim Carrey, Clark Duke, m. fl.

Aldersgrense 11 år

I 2010 kom det en film som tok svært mange på senga med sin eksplosive energi, blodige actionscener og fantastiske karakterer. Den filmen het Kick-Ass og var basert på tegneserien med samme navn, skapt av Mark Millar. På tross av at den ikke var en kassasuksess på linje med mange andre tegneseriefilmer, har den vokst seg til å bli av sjangerens definitive klassikere og en stor favoritt blant fans.

Det er så mye man kan nevne som var vidunderlig med den filmen, men aller fremst står nok karakteren som bærer navnet Hit-Girl (Chloë Grace Moretz). Den kaldblodige jenta som sammen med sin far Big Daddy, spilt av Nicolas Cage, tok den ferske superhelten Kick-Ass (Aaron Taylor-Johnson) under sine vinger og hjalp han med å bekjempe mafiabossen Frank D´amico med fatale følger for flere av de involverte.

Nytt siden sist er at Matthew Vaughn heller ville lage «X-Men: Days of Future Past» enn denne og ga over tøylene til den nokså ukjente Jeff Wadlow, best kjent for sin glatte kampsportfilm «Never Back Down». Valget av Wadlow er overraskende og dessverre har det også påvirket resultatet.

Men litt om historien først. Hit-Girl, eller Mindy som hun egentlig heter, prøver hardt å passe inn i sitt nye liv som en vanlig tenåringsjente. Dette er en ukjent verden for henne og hun savner tiden som superhelt. Kick-Ass på sin side, har funnet en gruppe med andre maskekledde helter som vil rydde opp i gatene. Red Mist (Mintz-Plasse) som vi husker fra den første filmen, sverger hevn på Kick-Ass og skaper seg en ny identitet som den onde The Motherfucker. Han samler en psykotisk gjeng leiemordere og jakten på Kick-Ass med kumpaner er i gang.

Det første man merker når man ser «Kick-Ass 2» er at dette er ingen «Kick-Ass». Tempoet er tregere, effektene dårligere og replikkene er ikke like velskrevne. Det som er positivt er hvor mye nærmere den følger originalmaterialet enn hva den første filmen gjorde, spesielt for oss som elsker tegneserien.

Og nå kommer vi til et viktig poeng. Er man glad i disse karakterene og denne historien, så er det mye snacks i «Kick-Ass 2». Fra noen herlige scener med superhelt-teamet «Justice Forever», til en fantastisk actionscene med Mother Russia, en av agentene til The Motherfucker, til det siste oppgjøret som bringer tankene til kultfilmen «The Warriors» fra 1979. Mye forhåndsomtalte Jim Carrey er ikke like underholdende som Nicolas Cage, men han er likevel svært overbevisende i sin rolle.

Men forventer man den samme berg og dalbanen som var den første filmen er dette en nedtur på mange måter. Det føles som en b-film og den bærer litt for ofte preg av at det er en langt dårligere regissør. Med en stramme klipp og bedre effekter kunne dette vært på høyde med den første. Dessverre har «Kick-Ass 2» blitt mer «The Dark Knight Rises» enn «The Dark Knight».

Reklame

NÅ: 30 % rabatt på alle Kastel-modeller

Kommentarer til denne saken