Gå til sidens hovedinnhold

Kickstart slankekuren med detox

Glem svindyre piller, juicer og utrensende kremer. Ta en behagelig AquaDetox på 30 minutter istedenfor.

(SIDE2): AquaDetox er som navnet tilsier utrensing gjennom vann. Ved hjelp av fotbad med temperert vann og en e-spiral som sender ut lav frekvens som skånsomt flyter gjennom kroppen og stimulerer cellene stimuleres kroppen bioenergetisk til å rebalansere seg selv.

Ut med toxinene
Det som skjer er at kroppen begynner og skille ut toxiner gjennom de 2000 porene som er i føttene.

- Bare sett deg med beina oppi her, sier klassisk akupunktør Wenche Nygaard. Jeg er på Colosseum Spa på Majorstua i Oslo og skal teste AquaDetox. Egentlig er det ikke rare greiene å teste, for alt jeg skal gjøre er å sette beina ned i et fotbad med deilig varmt vann.

- Jeg heller en saltoppløsning i vannet og skrur på omtrent 0,2 ampere strøm. Nå skal denne oppløsningen trenge gjennom huden din og det er strømmen som gjør det mulig , sier Wenche.

Jeg skal kunne kjenne at det kribler eller drar litt i beina, men jeg trenger ikke å kjenne noe særlig heller, får jeg vite.

- Jeg må påpeke at dette ikke er en slankebehandling, men det kan fint være med på å gjøre slankeprosessen lettere ved at forbrenningen økes og kroppen får hjelp til å bli kvitt slaggstoffer.

Jeg føler ikke så mye annet enn at det er behagelig å sitte med beina i det varme vannet på en gufsen høstdag. Men inne i kroppen min skal det visstnok skje en hel haug med ting.

Brunt vann
Når 30 minutter er gått er vannet helt brunt og ser ut som et gjørmebad. Forskrekket ser jeg på vannet og tenker at den dritten har kommet ut av meg.

- Slapp helt av, dette er ikke slaggstoffene dine, sier Wenche. Dette er den kjemiske reaksjonen på saltoppløsningen og strømmen, forteller hun.

Det lukter myr og metall på en gang og når jeg tar opp føttene er de dekket av brun gørre.

HVA SKJER: Teorien er at hver celle i kroppen har sin egen frekvens. Ved å stimulere disse frekvensene stimuleres cellene dermed til å rebalansere seg selv. Hos en frisk person har kroppens celler en negativ ladning på mellom 70 og 90 megavatt. Stress, dårlig kosthold og lite fysisk aktivitet bidrar til at kroppen bygger opp skadelige toksiner som skaper en elektrisk ubalanse i cellene og de kan komme ned i 10-20 megavatt.

HJELPER FOR: Å rense ut avfallsstoffer av kroppen. Både nyrer, lever, tarmer og lunger får seg en rens. Forbrenningen økes og på sikt styrker det immunforsvaret å bli kvitt miljøgiftene. Første gang du gjennomfører behandlingen aktiviseres bare systemet, men etter 4-6 ganger skal du merke at du får mer energi.

Hvis du er i en slankeprosess kan dette være den perfekte kickstarten for å få i gang forbrenningen. Dessuten kan du få mer energi til å trene og motivasjon til å spise sunnere.

DETTE SKJER ETTERPÅ: Du tisser mer, ergo må du drikke litt ekstra. Munntørrhet kan forekomme, svettelukten kan være sterkere og både ånden og hudkvaliteten kan bli forbigående dårligere. Dette fordi giftene kommer ut av kroppen.

HVEM: Dette er en mild utrensing som passer for alle. Hvis du har mye vann i kroppen, har hatt svangerskapsforgiftning, er en røyker eller har spist mye dårlig mat og kanskje forgiftet kroppen med alkohol, kan dette være med på å få ut giftene av kroppen din.

HVOR: Mange hudpleiesentre har en rekke ulike former for detox-behandlinger. Vi testet AquaDetox på Colosseum Spa i Oslo.

PRIS: 400 kroner.

KONKLUSJON: Det er vanskelig å måle hvorvidt dette hjelper eller ei, men det var i hvert fall en behagelig måte å prøve å få ut slaggstoffene på. Med tanke på at man får best effekt ved en kur, kan det bli litt dyrt. Men dette er uansett veldig mye mer behagelig enn å faste, drikke enorme mengder vann eller gå på en lang pillekur. Både tidsbesparende og kanskje bedre. Det gjenstår å se.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis