Gå til sidens hovedinnhold

Pøbelunge på rett vei

Selvutnevnt rocke-Jesus Kid Rock tar et sjumilssteg i riktig retning.

Kid Rock
Rock N Roll Jesus
Atlantic/Warner

Hip hop-rockeren Kid Rock har lang fartstid fra undergrunnen, og etter hvert også i rampelyset. Siden debuten «Grits Sandwiches for Breakfast» i 1990 har karen vært igjennom en del mer og mindre vellykkede epoker.

Undertegnede var for seks år siden særdeles skeptisk til det desiderte gjennombruddet «Cocky». Infantile tekster om sex, dop og penger var hovedårsaken til dette. På «Rock N Roll Jesus» fremstår Kid Rock derimot i en noe annen innpakning. Hans sterke tilhørighet til countrykrydret sørstatsrock er tydeligere enn hip hop-inspirasjonen, noe som resulterer i en bunke streite og overraskende gode rocklåter. Som det fabelaktige tittelsporet « Rock N Roll Jesus», og mimrelåten «All Summer Long» om fordums somrer med «Sweet Home Alabama» og «Warewolves of London» på stereoen.

Vi får selvsagt også et nytt knippe tøff-i-trynet-låter, godt eksemplifisert av singelen «So Hott» og påfølgende «Sugar». Her er artisten tilbake i sitt gamle spor og lirer av seg strofer av typen «I fuck hot pussy until it’s cold». Kombinasjonen rock og hip hop kommer best til sin rett på «Don’t Tell Me U Love Me», en avbalansert og kul låt om det harde playboylivet.

Urokråkens nye album kommer akkurat i tide til ekskjæresten Pamela Andersons nye bryllup. Dette var kanskje ikke helt med i beregningen, men godeste Pam har uansett fått en egen sang på albumet i bryllupspresang. På den hysteriske køntriparodien (eller hyllesten, ikke godt å si) «Half Your Age» synger han om den halvparten så gamle og dobbelt så lekre damen han har funnet seg. Siste stikk til Kid Rock.

Flere musikkanmeldelser

Reklame

Kurs: Dette må du vite om vin og bobler til 17. mai